ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τεράστια η καταστροφή από την φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ-ΔΕΙΤΕ τι απέμεινε

Ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε μεγάλες διαστάσεις /Πρώτη ανάρτηση: 22-03-2017 15:57

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 3 τα ξημερώματα στο Μεγάλο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, στο τέμενος εκτελούνταν εργασίες αναστήλωσης και η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα καθώς υπήρχαν μεγάλες ξύλινες επιφάνειες.

Το Τέμενος Βαγιαζήτ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά σε άλλα κτήρια και δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Είναι χαρακτηρισμένο μνημείο και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την επίβλεψη του οποίου μάλιστα το τελευταίο διάστημα διενεργούνταν εργασίες αποκατάστασης. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κινητοποίηση ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο του Διδυμοτείχου, με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα να έχει μεταβεί στο σημείο από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς.



Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση της ζημίας, ωστόσο είναι εμφανές πως είναι ολοσχερής η καταστροφή της ξύλινης στέγης, η οποία τελούσε υπό κατάρρευση και η ανακατασκευή της ήταν προτεραιότητα στις υπό εξέλιξη εργασίες αναστήλωσης του μνημείου



Τέλος, ο κ. Πατσουρίδης σημείωσε πως τις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξη της γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ενώ ήδη έχει μεταβεί στο Διδυμότειχο εκπρόσωπος της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top