Εξετάζονται ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για όσους προκαλούν τροχαία!

Οι βιωματικές ποινές θα προβλέπουν την κοινωνική εργασία του παραβάτη

Εξετάζονται ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για όσους προκαλούν τροχαία

Tο υπουργείο Μεταφορών εξετάζει σοβαρά την υιοθέτηση και βιωματικών ποινών, για εκείνους που προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Στην Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απηύθυνε χαιρετισμό, διευκρινίζοντας ότι οι βιωματικές ποινές θα προβλέπουν την κοινωνική εργασία του παραβάτη, σε τομείς σχετικούς με τα τροχαία ατυχήματα (π.χ. νοσοκομεία), ώστε να αντιλαμβάνεται με βιωματικό τρόπο τις συνέπειες της συμπεριφοράς του.

Ο υφυπουργός στάθηκε στο ότι το ζήτημα της μείωσης, ει δυνατόν και εξάλειψης, των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, από την παιδεία μέχρι τις ποινές. Τόνισε, επιπλέον, ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμπραξη πολιτείας και κοινωνίας, μέσω των φορέων που επιτελούν, εδώ και χρόνια, κοινωνικό έργο στον τομέα αυτό.

Η οδηγική παιδεία είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, ζήτημα μείζονος σημασίας, ενώ, όπως δήλωσε, το υπουργείο κινείται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-drive academy. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται με διαδραστικό τρόπο για θέματα οδικής συμπεριφοράς. Η έλλειψη καμερών, υποστήριξε, συμβάλλει, επίσης, με τον τρόπο της στα ατυχήματα, καθώς, αν οι κάμερες ασφαλείας λειτουργούσαν, τότε θα αποτρέπονταν πολλές παραβάσεις.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top