H μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά!

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα από τα μεγαλύτερα έργα στα Τέμπη

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα από τα μεγαλύτερα έργα στα Τέμπη, που θα αλλάξει ριζικά τον οδικό χάρτη της Ελλάδας.

Το έργο κατασκευής του τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που θα παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Με την παράδοση του έργου, θα δοθεί ένα τέλος στα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα, από τα σοβαρότερα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα . Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους 21 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους, όταν το φορτηγό που μετέφερε ξυλεία από τον Έβρο στην Αθήνα συγκρούστηκε με το λεωφορείο τους… Και ποιος μπορεί να ξεχάσει του οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στις επικίνδυνες στροφές των Τεμπών…

Η σήραγγα των Τεμπών είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Το νέο τμήμα, από τον ευαγγελισμό Λάρισας έως τη Σκοτίνα Πιερίας, ολοκληρώνει την κατασκευή  του συνολικού έργου από τις Ράχες Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας. 

Με την ολοκλήρωση των έργων, η απόσταση από την Αθήνα ως την Κατερίνη εκτιμάται ότι θα είναι στις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ενώ, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, η απόσταση ως τη Λάρισα θα καλύπτεται σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Κατά μήκος του νέου αυτοκινητοδρόμου, μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ελαστικών, υπηρεσίες εστίασης, κατάστημα, μηχανήματα άμεσης ανάληψης μετρητών και τουαλέτες.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top