«Τα παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο» με τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Έστειλαν ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και δημιουργικής συνύπαρξης

Μέσα από τη δημιουργική ματιά, τον παιδικό αυθορμητισμό και την αγάπη,  μαθητές του Ζωγράφειου Γυμνασίου Κωνσταντινούπολης και της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη, έστειλαν ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και δημιουργικής συνύπαρξης.

Οι μαθητές μοιράστηκαν με τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, τη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», για να παρουσιάσουν την παράσταση «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο…».

Η εκδήλωση, η οποία είχε παρουσιαστεί στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, πριν από δυο χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» Παράρτημα του Ν. Ψυχικού, που κάθε χρόνο μια από τις δράσεις του είναι αφιερωμένη στο Ζωγράφειο.

«Καταλάβαμε τη μεγάλη σπουδαιότητα που διαδραματίζουν στην πόλη τα τρία μειονοτικά σχολεία  που απέμειναν. Επικεντρωθήκαμε στο Ζωγράφειο γιατί είναι το μόνο που δεν στηρίζεται οικονομικά ούτε από ίδρυμα ούτε από την ολιγάριθμη ελληνική κοινότητα. Ευχαριστούμε την καινούρια φίλη και συμπαραστάτη της προσπάθειας αυτής, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη» δήλωσε η Σίσσυ Παυλοπούλου.

Η συγκίνηση πλημμύρισε το χώρο και οι προσκεκλημένοι παρασύρθηκαν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι:

«Στο Ζωγράφειο άλλωστε, κάθε μέρα και κάθε στιγμή είναι αφορμή για γιορτή και κάθε εκδήλωση μια καλή ευκαιρία να δώσουμε το μήνυμα ζωής, ύπαρξης και ελπίδας» είπε ο διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου, Γιάννης Δερμιτζόγλου.

Στην εκδήλωση  μαζί με τα παιδιά τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top