Τα στοιχεία του τεχνικού ορθοπεδικού που κατηγορείται από την οικογένεια μιας 12χρονης Ηρακλειώτισσας ότι ασέλγησε σε βάρος της, δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Η υπόθεση είχε σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τεχνικός ορθοπεδικός κατηγορείται ότι από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2015, ασέλγησε στην ανήλικη ασθενή του.

Πρόκειται για τον ΚΡΑΣΣΑ Μιχαήλ του Δημητρίου, κάτοικο Ηρακλείου.

Η σχετική καταγγελία είχε γίνει από τους γονείς της 12χρονης, ενώ η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο φερόμενος ως δράστης με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 274070 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

 

Tags: