Εθνικιστές και αντιεξουσιαστές διαδηλώνουν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Πορεία και για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Εθνικιστές και αντιεξουσιαστές διαδηλώνουν ταυτόχρονα στη

Αστακός είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τον Λευκό Πύργο να έχει χωριστεί στα δύο, αφού εκεί πραγματοποιούν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις εθνικιστές και αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρει το voria.gr περίπου 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν από την άλλη πλευρά του συμβόλου της πόλης.

Τις δύο ομάδες χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Νίκης.

Λίγο μετά τις 11:30 ξεκίνησε και η Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από την Πλατεία Ελευθερίας προς τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και βουλευτές.

Η πορεία κατέληξε στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου πριν από 74 χρόνια έφυγε το πρώτο βαγόνι με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προς τα θύματα, επιζώντες και απογόνους του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την απορία του και τη ντροπή του που, όπως είπε, «αργήσαμε τόσο ως πόλη να αναγνωρίσουμε το τραύμα σας: την έλλειψη συμπαράστασης όταν εκτοπιζόσασταν, την ψυχρή υποδοχή που σας επιφυλάξαμε όταν επιστρέψατε και για πολλά χρόνια μετά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top