Προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους στο 5ο Διεθνές Φόρουμ στο Μπακού

Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από 53 χώρες το παρακολούθησαν

Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από 53 χώρες παρακολούθησαν  το 5ο Διεθνές Φόρουμ στο Μπακού, του Αζερμπαϊτζάν, με θέμα  «Το μέλλον των διεθνών σχέσεων: Ισχύς και  συμφέροντα». Το Φόρουμ διοργανώθηκε από το  Nizami Ganjavi International Center, στο οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Από την Ελλάδα συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Nizami Ganjavi η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και η σύζυγός του παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ αρχηγοί κρατών,  εμπειρογνώμονες,  πολιτικοί επιστήμονες οι οποίοι διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη σύγχρονη παγκόσμια πολιτική σκηνή και σημαίνοντα πρόσωπα διεθνούς κύρους συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο. Αναμεσά τους οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Γεωργίας, του Μαυροβουνίου και της Λετονίας.

Ο Ilham Aliyev στο χαιρετισμό του επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο του Διεθνούς Φόρουμ όπου συζητούνται σημαντικά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. 

«Οι δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζουμε στη χώρα μας έχουν θετική απήχηση σ' ολόκληρη την περιοχή μας. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν έχει γίνει πιο ασφαλής. Το Αζερμπαϊτζάν διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή και οι πρωτοβουλίες που παίρνει, έχουν ως στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας».

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Ο κύριος Aliyev, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου,  υποδέχτηκε στην Προεδρική κατοικία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου. Μεταξύ αυτών την κυρία  Vaira Vike-Freiberga, πρώην Πρόεδρο της Λετονίας,  τον  Ismail Serageldin, Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας,  τον πρώην Πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadic, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλγαρίας Petar Stoyanof, τον πρώην Πρόεδρο της Κροατίας Ivo Josipovic, τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας Emil Constantinescu, τον πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Zlatko Lagumdzjia, τον Γενικό Γραμματέα της Αραβικής Ένωσης Amr Moussa και την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. O Πρόεδρος Aliyev τους συνεχάρη για τις συνεχείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες τους.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, και σύζυγο του Προέδρου, κυρία Mehriban Aliyeva. Οι δύο κυρίες, ως πρέσβεις της Ουνέσκο συνεργάζονται στενά στα προγράμματα του οργανισμού, συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και  μοιράζονται  το όραμα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, με παιδεία και πολιτισμό, ειδικότερα προς όφελος των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top