Κλήθηκε ως ύποπτος για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ο Αρτέμης Σώρρας

Βίος και πολιτεία

Οι επικλήσεις στον Ποσειδώνα δύσκολα θα λύσουν τα σοβαρά προβλήματα του Αρτέμη Σώρρα με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το ένταλμα σύλληψης από την Πάτρα ήρθε τη στιγμή που η Εισαγγελία της Αθήνας, έχει καλέσει τον ίδιο αλλά και 7 συνεργάτες του στον φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», ως υπόπτους για τη διάπραξη κακουργημάτων:

Απάτη

σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα παίζουν οι απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, δεν έχει φράγκο.  Η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε εγγράφως από τις πέντε ελληνικές τράπεζες  να την ενημερώσουν αν υπάρχουν λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με 600 δις ευρω .  Οι απαντήσεις όλων  ήταν πως λεφτά δεν υπάρχουν.

Μεγάλο ρόλο στην έρευνα παίζει επίσης η φάμπρικα των εξωδίκων που έστησε με την οποία πάνω από 6.000 οφειλέτες του δημοσίου ζητούν από εφορίες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τη ΔΕΗ αν συμψηφιστούν οι οφειλές τους με το λογαριασμό - μαμούθ του Σώρρα.

Ανάμεσα όμως σε αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, υπάρχουν και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που κρύβονται πίσω από αυτή τη φάμπρικα των εξωδίκων:  

Εταιρία οπτικών από τον Πειραιά με χρέος 1,2 εκατ ευρω

Ταχυφαγείο από το Ναύπλιο με 400.000 ευρώ

Επιχειρηματίας από τη Λάρισα 5 εκατομμύρια

Επιχειρηματίας από τη Χαλκίδα 4,5 εκατομμύρια

Συνολικά οι οφειλές αυτές αγγίζουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η Εισαγγελία έχει σειρά δικογραφιών σε βάρος του Σώρρα που αξιολογεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top