Οι επικλήσεις στον Ποσειδώνα δύσκολα θα λύσουν τα σοβαρά προβλήματα του Αρτέμη Σώρρα με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το ένταλμα σύλληψης από την Πάτρα ήρθε τη στιγμή που η Εισαγγελία της Αθήνας, έχει καλέσει τον ίδιο αλλά και 7 συνεργάτες του στον φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», ως υπόπτους για τη διάπραξη κακουργημάτων:

Απάτη

σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα παίζουν οι απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, δεν έχει φράγκο.  Η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε εγγράφως από τις πέντε ελληνικές τράπεζες  να την ενημερώσουν αν υπάρχουν λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με 600 δις ευρω .  Οι απαντήσεις όλων  ήταν πως λεφτά δεν υπάρχουν.

Μεγάλο ρόλο στην έρευνα παίζει επίσης η φάμπρικα των εξωδίκων που έστησε με την οποία πάνω από 6.000 οφειλέτες του δημοσίου ζητούν από εφορίες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τη ΔΕΗ αν συμψηφιστούν οι οφειλές τους με το λογαριασμό - μαμούθ του Σώρρα.

Ανάμεσα όμως σε αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, υπάρχουν και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που κρύβονται πίσω από αυτή τη φάμπρικα των εξωδίκων:  

Εταιρία οπτικών από τον Πειραιά με χρέος 1,2 εκατ ευρω

Ταχυφαγείο από το Ναύπλιο με 400.000 ευρώ

Επιχειρηματίας από τη Λάρισα 5 εκατομμύρια

Επιχειρηματίας από τη Χαλκίδα 4,5 εκατομμύρια

Συνολικά οι οφειλές αυτές αγγίζουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η Εισαγγελία έχει σειρά δικογραφιών σε βάρος του Σώρρα που αξιολογεί. 

Tags: