ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα ΕΛ.ΤΑ- Ψάχνουν πακέτα στην Ελλάδα

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια αποστολής δεμάτων στα ΕΛ.ΤΑ. και στα Αεροδρόμια.

Συναγερμό έχει σημάνει στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές η αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι διεθνείς σύνδεσμοι της Οργάνωσης βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας, ενώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια αποστολής δεμάτων τόσο στα  ΕΛ.ΤΑ., όσο και στα Αεροδρόμια.

Οχήματα της γερμανικής αστυνομίας και της Πυροσβεστικής φτάνουν στο υπουργείο οικονομικών. Λίγα λεπτά νωρίτερα εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος με αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στη θέση του αποστολέα υπήρχε φαρδύ πλατύ το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Περίπου στις 09.30 το πρωί της Πέμπτης, η Αστυνομία κλήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών γιατί ένα ύποπτο πακέτο είχε βρεθεί στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας. Οι πυροτεχνουργοί ερεύνησαν το πακέτο και ανακάλυψαν έναν πυροκροτητή.

Ο εντοπισμός του παγιδευμένου δέματος σήμανε συναγερμό στις γερμανικές αρχές. Πυροτεχνουργοί παρέλαβαν το δέμα και το μετέφεραν σε ειδικό χώρο όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τα γερμανικά μέσα και ζήτησαν ενημέρωση από τον σύνδεσμο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία σήμανε συναγερμός για τον τρόπο που οι αποστολείς κατάφεραν να παρακάμψουν τα μηχανήματα ελέγχου και ο φάκελος να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Το κενό στα μέτρα ασφαλείας δημιουργεί έντονη ανησυχία. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή LIVE U, για την ενημέρωση που είχε.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα. Οι σύνδεσμοι της οργάνωσης σε χώρες της Ευρώπης δημιουργούν προβληματισμό στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει από πού έχει αποσταλεί ο φάκελος, που έχει σφραγίδα από την Αττική. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, θεωρούν ότι το έριξαν σε ταχυδρομικό κουτί και από εκεί πήγε στο κέντρο διαλογής και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο.

Εάν ο φάκελος σταλεί από κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, τότε επιτόπου ζυγίζεται, σφραγίζεται και στέλνεται στο αεροδρόμιο. Εάν ο φάκελος ή το δέμα ταχυδρομηθεί από τα κίτρινα κουτιά των ΕΛ.ΤΑ, που υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης, τότε αυτά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι, σφραγίζονται και στέλνονται στο αεροδρόμιο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι φάκελοι περνούν από έλεγχο. Όπως γράφουν και σε ανακοίνωσή τους, τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία «διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων», όμως  ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία. Τα ΕΛ.ΤΑ, μάλιστα, διενεργούν εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας . 

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι αλλά και σε κεντρικά υποκαταστήματα, αναζητώντας και άλλους παγιδευμένους φακέλους, με αποδέκτες προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής σκηνής στην Ευρώπη, αλλά και στελέχη ξένων χωρών στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top