ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ για το ΤΡΟΧΑΙΟ με τη μοιραία Πόρσε- Στάχτη έγινε ο "εγκέφαλος" του αυτοκινήτου

Οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνές τους- Πρώτη Ανάρτηση 16-03-2017 20:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ για το ΤΡΟΧΑΙΟ με τη μοιραία Πόρσε- Στά

Το «μαύρο κουτί» της μοιραίας Πόρσε, που, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου και της οικογένειάς του στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, προκαλώντας τον φριχτό θάνατο τεσσάρων ατόμων, έχει γίνει στάχτη.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνές τους στο σημείο του τραγικού ατυχήματος, ελπίζοντας ότι θα ανακαλύψουν στοιχεία πολύτιμα από τον «εγκέφαλο» του οχήματος. Όπως διαπίστωσαν, όμως, κάτι τέτοιο τελικά είναι αδύνατο, γιατί τα πάντα έχουν καεί ολοσχερώς!

Έχουν οριστεί από το Δημόσιο 3 πραγματογνώμονες, που έχουν μια πρώτη εικόνα για το δυστύχημα. Από τις έρευνές τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, προκύπτει ότι όντως χάθηκε ο έλεγχος της Πόρσε, όταν έσκασε το πίσω δεξί λάστιχο. Οι ειδικοί, όμως, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το αν η ζημιά στο λάστιχο προκλήθηκε από την υπερθέρμανση, λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας κι υποστηρίζουν ότι, ενδεχομένως, υπάρχει άλλη αιτία. Θα ελεγχθεί, επίσης, αν και κατά πόσο λειτούργησε το ειδικό σύστημα ειδοποίησης που είχε η Πόρσε, στην περίπτωση βλάβης των ελαστικών της.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μοιραία Πόρσε έτρεχε με 198-200 χιλιόμετρα την ώρα, αν και πριν το σημείο της τραγωδίας υπήρχαν ταμπέλες που υπενθύμιζαν το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 100 και 120 χιλιόμετρα την ώρα.

To μεγάλο πλήγμα για τους ερευνητές είναι ότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν στοιχεία από τον «εγκέφαλο» της Πόρσε, ώστε να ξεδιαλύνουν τα πράγματα γρηγορότερα. Έρευνες διεξάγονται, επίσης, για να εντοπιστεί αν ο 24χρονος οδηγός του οχήματος φρέναρε ή όχι πριν τη σύγκρουση. Η ταχύτητα, βέβαια, του αυτοκινήτου ήταν τέτοια που, και να φρέναρε, ήταν, ούτως ή άλλως, αργά.

Πέρα από τους πραγματογνώμονες του δημοσίου, η οικογένεια του Γιώργου Βακάκη, του οδηγού της Πόρσε, όρισε δικούς της συμβούλους, που ερευνούν το αυτοκίνητο από την προηγούμενη Δευτέρα, προσπαθώντας να ρίξουν φως στην υπόθεση. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κλέιτον που βρέθηκε στο τροχαίο με την Πόρσε μιλά συγκινημένος στο Star-«Έχω παιδί και καταλαβαίνω»

Υπάτιος: "Γιατί συγχώρεσα από την πρώτη στιγμή τον οδηγό της Πόρσε"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top