Στα νοσοκομεία ανειδίκευτοι, στην ξενιτιά επιστήμονες!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Έχοντας  το προνόμιο της διπλής υπηκοότητας, η Άννα Γαλανοπούλου δεν έφυγε για την Γερμανία όπου οι μισθοί της νοσηλεύτριας αγγίζουν τις 4000 ευρώ, αλλά προτίμησε να δώσει μάχη απέναντι στην σκληρή ελληνική καθημερινότητα.

«Σκεφτόμουν και εγώ να φύγω, αλλά είπα μένω και παλεύω στη χώρα μου. Έχω κόρη στο πανεπιστήμιο και συντηρώ δυο σπίτια. Με 1000 ευρώ πρέπει να καλύψω δύο σπίτια και το παιδί το ίδιο δεν πηγαίνει καν για καφέ, μαγειρεύω εγώ να πάρει φαγητά στην Πάτρα», λέει η ίδια στην κάμερα του STAR.

Όπως σε πολλά νοσοκομεία, έτσι και στην Αμαλιάδα εμφανίστηκαν και οι ωφελούμενοι 12μηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι περισσότεροι μέσης ηλικίας οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. «Είναι μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν και κάρτα ανεργίας πάνω από 15 χρόνια», προσθέτει η κυρία Γαλανοπούλου.

Λόγω του προγράμματος του ΟΑΕΔ,  πάγωσαν οι προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ειδικευόμενη  παθολόγος Μαρία  Αγρογιάννη,   ολοκληρώνοντας την ειδικότητα  θεωρεί σχεδόν μονόδρομο τη μετανάστευση.

«Όταν οι προοπτικές  για τους γιατρούς  είναι ή ανεργία  ή τα επικουρικά ανά  ένα χρόνο και από εκεί και πέρα οι ελάχιστες προσλήψεις που έχουν προκηρυχτεί που δεν καλύπτουν τις ανάγκες και δεν προχωράνε, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για ορισμένους συναδέλφους».

Όπως έκανε η Ναταλί Τσουμελίδου με πτυχία της νοσηλευτικής και  κοινωνιολογίας,  η μόνη λύση να βρει δουλειά ήταν να φύγει για το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 7000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια για το εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top