Ν. Ηλιόπουλος: Για το ατύχημα με τον χειριστή του γερανού στη Θεσσαλονίκη φταίνε...τα μνημόνια!

Ανεπαρκή εποπτεία και ελλιπή μέτρα προστασίας καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Ν. Ηλιόπουλος: Για το ατύχημα με τον χειριστή του γερανού

Τις… μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας κατηγόρησε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης. Στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένας 50χρονος εργάτης, όταν ο γερανός που χειριζόταν ανετράπη, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.

«Εξαιτίας της μνημονιακής υποχρέωσης του πέντε προς ένα, υπάρχει συνολική υποστελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η υπηρεσία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε προσωπικό. Στο νέο οργανόγραμμα που επεξεργαζόμαστε προβλέπονται περισσότερες οργανικές θέσεις και μετατάξεις προσωπικού», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε, στη συνέχεια, όμως, ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα εργοτάξια του μετρό, λέγοντας ότι «μόνο πέρυσι έγιναν 30 έλεγχοι και επανέλεγχοι στα εργοτάξια του μετρό. Μάλιστα επιβλήθηκαν και πέντε πρόστιμα για ζητήματα υγείας και ασφάλειας».

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο μετρό και το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλουν ανεπαρκή εποπτεία, ελλιπή μέτρα προστασίας και εργασία με εξαντλητικά ωράρια στα εργοτάξια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top