ΕΦΚΑ: Υπάλληλοι μετρημένοι στα δάχτυλα-Αμέτρητοι ασφαλισμένοι στις ατελείωτες ουρές

Τo μπάχαλο καλά κρατεί

To μπάχαλο καλά κρατεί στον ΕΦΚΑ, αφού λίγες μέρες πριν την τελευταία προθεσμία πολλοί ασφαλισμένοι και εργοδότες δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Την ίδια ώρα όσοι πάνε στα παραρτήματα για να εξυπηρετηθούν, έρχονται αντιμέτωποι με ουρές, ταλαιπωρία και ατελείωτη αναμονή.

Στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Καλλιθέα υπάρχουν μόλις τρεις υπάλληλοι στις ανανεώσεις βιβλιαρίων για να καλύψουν μια ακτίνα από το Μοσχάτο έως το Σούνιο.

Αντίστοιχη κατάσταση  σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Στον ΕΦΚΑ του Αμαρουσίου, 6 υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν 10.000 άτομα. Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αντιστοιχούν 5 υπάλληλοι για 7.200 άτομα, ενώ στον Νέο Κόσμο, 2 υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν  6 χιλιάδες άτομα.

Η ταλαιπωρία του κόσμου με τον ΕΦΚΑ, δεν περιορίζεται μόνο στην αναμονή. Στα λογιστήρια και τα λογιστικά γραφεία επικρατεί πανικός καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών, όμως δεν υπάρχουν οι κωδικοί για να συμπληρωθούν οι ανάλογες φόρμες.

Έτσι αν και οι εργοδότες έχουν παρακρατήσει τις εισφορές δεν μπορούν να τις καταβάλουν στο κράτος. Το πρόβλημα πιάνει κυρίως τους 800.000 εργαζομένους με μπλοκάκι που επιμερίζονται τις εισφορές με τον εργοδότη.

Την ίδια ώρα σε υποκατάστημα του ΠΕΔΥ στην Καλλιθέα άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και έσπασαν τις πόρτες των ιατρείων στον πρώτο όροφο. Αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να εξετάζονται με τις πόρτες μισάνοιχτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top