Απίστευτα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ στο χώρο της Υγείας! 67χρονη νοικοκυρά και οικοδόμοι, τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία

Προσελήφθησαν στο Δημόσιο, ενώ χιλιάδες Έλληνες με ειδικές σπουδές περιμένουν στην αναμονή

Απίστευτα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ στο χώρο της Υγείας

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι θα παιδιά τους θα μείνουν και πάλι άνεργα παρά τις σπουδές και τον κόπο που κατέβαλαν για να πάρουν πτυχίο, το υπουργείο Υγείας επιλέγει να διορίσει συμβασιούχους στα νοσοκομεία επειδή με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακάμψει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και να επιλέξει πρόσωπα με κομματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι διοικήσεις των νοσοκομείων καταγγέλλουν ότι οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι είναι εντελώς ακατάλληλοι, καθώς άλλοι βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας, ενώ άλλοι δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της υγείας.

Στον κατάλογο των προσληφθέντων με δωδεκάμηνη σύμβαση στα νοσοκομεία φιγουράρουν 60αρηδες που προσλαμβάνονται ως τραυματιοφορείς και βοηθοί νοσηλευτών, αλλά και οικοδόμοι, αυτοκινητιστές, κομμώτριες, βιοτέχνες, περιπτερούχοι και κάθε λογής μεροκαματιάρηδες που ασφαλώς δικαιούνται  με θέση εργασίας, αλλά όχι στον χώρο της Υγείας.

Όπως αναφέρει η εφημερία, τις τελευταίες εβδομάδες, άνθρωποι που οδεύουν προς την έκτη δεκαετία της ζωής τους ή την έχουν συμπληρώσει κατέκλυσαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, στοχεύοντας στα ένσημα και τον μισθό.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υπογράψει σύμβαση 12 μηνών. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, από την αρχή του έτους που έγιναν οι προσλήψεις αυτές οι υπεύθυνοι των τμημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρώπους εξουθενωμένους από το φορτίο της ανεργίας, αλλά και της ηλικίας σε πολλές περιπτώσεις, ενώ παράλληλα δε διαθέτουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, ούτε ειδική, ούτε γενική σε νοσοκομείο.

Μάλιστα σε όλα τα νοσοκομεία άρχισαν να οργανώνονται ατύπως σεμινάρια για τους 12μηνίτες, ώστε να εξοικειωθούν με τα βασικά του αντικειμένου τους, ιδίως για τους κανόνες υγιεινής, τους κινδύνους λοιμώξεων, κτλ.

Όμως τα ταχύρρυθμα σεμινάρια δεν περιλαμβάνουν τρόπους διαχείρισης του άγχους που συνεπάγεται για πολλούς από τους εργαζόμενους αυτό το νέο και άγνωστο αντικείμενο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνεργου, ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής και ο οποίος έπαθε έμφραγμα, ενώ μετέφερε ένα φορείο.

Σε άλλο νοσοκομείο από τους οχτώ 12μηνίτες που παρουσιάστηκαν, οι δύο έφυγαν προτού καν συμπληρώσουν μία ολόκληρη βάρδια, αφού ο πρώτος παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και ο δεύτερο είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας παρουσιάστηκαν να αναλάβουν θέση τραυματιοφορέα οκτώ άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών από τους οποίους κανείς δεν είχε εργαστεί σε νοσοκομείο.

Ανάμεσά τους και μια 64χρονη γυναίκα με προϋπηρεσία στον χώρο της αισθητικής και του καλλωπισμού, ο οποία πρακτικά αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εργασίας, αλλά δήλωσε ότι έχει ανάγκη τη δουλειά και τα χρήματα.

Σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης επίσης, βοηθός νοσηλευτή που παρουσιάστηκε, ανέφερε προβληματισμένη και η ίδια ότι είχε αποφοιτήσει από τη σχολή της πριν από 24 χρόνια και δεν είχε εργαστεί ποτέ σε νοσοκομείο. Αποφάσισε ωστόσο να παραμείνει για 12 μήνες και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια.

Σε νοσοκομείο τέλος της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε τραυματιοφορέας 67 ετών, η οποία δήλωσε αποφασισμένη να εργαστεί όσο και όπως χρειαστεί προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημά της και να εξασφαλίσει το ποσό που δίνει ο ΟΑΕΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top