Στα χέρια της Εισαγγελίας βρίσκεται έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται η απάτη Σώρρα.

Το υπόμνημα κατατέθηκε μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει όπου πολίτες καταφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και να εισπραχθούν  από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δις δολαρίων. Χρήματα που όπως λέει  η Τράπεζα της Ελλάδος δεν υπάρχουν.

Έτσι, ούτε με επικλήσεις και όρκους στον ολύμπιο ΔΙΑ μπορεί να βρέξει εκατομμύρια  και να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος. Και αν αυτά τα πιστεύουν χιλιάδες συμπολίτες μας που τρέχουν  με εξώδικα στις εφορίες για να ζητήσουν διαγραφή των χρεών τους, ο Ανώτατος τραπεζικός Εποπτικός φορέας της Χώρας μας  αποδεικνύει ότι λεφτά δεν υπάρχουν, τουλάχιστον αυτά που ισχυρίζεται ότι έχει ο Αρτέμης Σώρρας.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από τις πέντε ελληνικές τράπεζες  να την ενημερώσουν αν υπάρχουν λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την εξόφληση του δημόσιου χρέους. Οι απαντήσεις όλων  των τραπεζών  ήταν αρνητική. Λεφτά δεν υπάρχουν

Στην εισαγγελία του Αρείου πάγου έχουν κατατεθεί και άλλα στοιχεία όπως το e mail της Τράπεζας της Ελλάδος προς το  υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών για τα  χρεόγραφα των 600 δις,  αλλά και  η  απάντηση  των αμερικανών ότι  όχι μόνο δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα  χρηματοοικονομικά μέσα,  αλλά είναι και προϊόν απάτης καθώς χρησιμοποιούν παράνομα ονόματα αξιωματούχων του Αμερικανικού υπουργείου οικονομικών.

Η Τ.τ.Ε ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

-Εmail  για τα 600 δις του Σώρρα

-Άκυρα τα χρεόγραφα

-Προϊόν απάτης τα χρεόγραφα λένε οι Αμερικανοί

Όλα τα στοιχεία κατατέθηκαν  στην Δικαιοσύνη για να διευκολύνουν την έρευνα για απάτη και σύσταση εγκληματικής συμμορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ. Στον κατάλογο  του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ο Αρτέμης Σώρρας θα έπρεπε να  αναγράφεται στη λίστα  των κατόχων του αμερικανικού χρέους, αφού τα 600 δις δολάρια που υποτίθεται πως διαθέτει, τον κατατάσσουν στον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την Κίνα και την Ιαπωνία.  Πρόσφατα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Κρατικού Γερμανικού  Δικτύου ΑRD αν η προσφορά του για την πληρωμή του χρέους υφίσταται.

Η υπόθεση Σώρρα βρίσκεται στην Δικαιοσύνη από το 2013 όπου η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου  έκρινε ότι ο Αρτέμης Σώρρας τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δις  δολαρίων που ανήκεις την αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων. Όμως η αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου  άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης με την αιτιολογία ότι έχει ελλιπή  αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.