ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ με τους δασικούς χάρτες-Κήρυξαν την Πάτμο δασική περιοχή σε ποσοστό 80%

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι κάτοικοι πως κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους για μερικούς θάμνους

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι κάτοικοι της Πάτμου πως κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους για μερικούς θάμνους που φύτρωσαν στα χωράφια τους. Αυτή τη βλάστηση είδε από αεροφωτογραφίες το υπουργείο Περιβάλλοντος και κήρυξε τις εκτάσεις τους δασικές.

Ο δασολόγος Λευτέρης Καραπιδάκης εξηγεί στο βίντεο πως ακριβώς η διεύθυνση δασών βάφτισε τους θάμνους δέντρα, και τα κτήματα των κατοίκων από ιδιωτικά σε...δασικά και κατά συνέπεια …δημόσια, αν οι εν λόγω δασικοί χάρτες κατακυρωθούν.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά μόνο την Πάτμο αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ελαιώνα στην Πελοπόννησο ό οποίος λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους ερμηνεύτηκε από την αεροφωτογραφία ως δάσος και συμπεριελήφθη στους χάρτες ως δασική έκταση.

Κάποιος που έχει μία έκταση η οποία ήταν αγροτική και κατά λάθος έχει περαστεί ως δασική, πρέπει να ασκήσει αντιρρήσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσει ένα τέλος , που για 12 στρέμματα πχ είναι 350 ευρώ. Αν αυτά τα χρήματα δεν τα έχει τότε ενδεχομένως έχασε ίσως και το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο», εξηγεί ο Λευτέρης Καραπιδάκης, δασολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, μετά τα πρωτοφανή λάθη που εντοπίστηκαν, το υπουργείο περιβάλλοντος δεσμεύεται να εκδώσει άμεσα διορθωτική τροπολογία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top