Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει την περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου για ασκήσεις

Είχε προηγηθεί επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Παυλόπουλο

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Άγκυρα με αφορμή τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να θωρακίζει τα νησιά της. Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση, τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα…

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου από την Κάλυμνο, οδήγησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο να αποθρασυνθεί εντελώς.

«Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα επικαλείται τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων υποστηρίζοντας ότι τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα, να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» τόνισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αύριο Παρασκευή από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει για ναυτικές ασκήσεις χωρίς πυρά, την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, αλλά καθαρά σε διεθνή και τουρκικά ύδατα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε στις Βρυξέλλες Ευρωπαίους και Νατοϊκούς  για την τουρκική προκλητικότητα

Την ίδια στιγμή, το παμπάλαιο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι - Ρέις» βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης τα ξημερώματα και πλέει σε τουρκικά ύδατα, νοτιοανατολικά της Χίου.

Καλά κρατεί όμως και η κόντρα του Βερολίνου με την Άγκυρα.

«Λυπηρό να μας συγκρίνει ο Ερντογάν με ναζιστές», είπε η Μέρκελ

«Όποια εμπόδια και να μας βάλουν, θα δώσουμε με την ψήφο μας την καλύτερη απάντηση στις χώρες όλου του κόσμου», τόνισε ο Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top