Αυτοψία του Star στο Δρομοκαΐτειο: Ψυχές δεμένες σε ένα κρεβάτι κλινικής

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς σε δημόσια ψυχιατρεία

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς στα δημόσια ψυχιατρεία. Όπως θα δείτε και στην αυτοψία του Star, ψυχές βρίσκονται δεμένες σε ένα κρεβάτι ψυχιατρικής κλινικής...Πριν δεθούν στο κρεβάτι, έχουν δεθεί με χειροπέδες, αφού έχουν φτάσει στην ψυχιατρική δομή μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Αυτή η διαδικασία ακολουθείται βάσει πρωτοκόλλου σε ασθενείς με βίαιη συμπεριφορά. Δυστυχώς ο περιορισμός στο κρεβάτι γίνεται πλέον και σε ασθενείς που δεν έχουν βαριά συμπτωματολογία.

«Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ λίγο το προσωπικό, είναι 2 νοσηλεύτριες για να αντιμετωπίσουν 30-35 ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες, εύσωμοι, ιδιαίτερα διεγερτικοί» δηλώνει στο Star νοσηλεύτρια.

Όπως θα δείτε και στο video, η Μαρία Μακράκη και ο Βαγγέλης Μανωλάκης είναι 30 χρόνια νοσηλευτές και περιγράφουν περιστατικά όπου κινδύνευσε η ζωή τους από βίαιη συμπεριφορά ασθενών.«Δεχτήκαμε επίθεση από ασθενή σε διέγερση, έσπασε το τζάμι και κρατώντας κομμάτι από τζάμι, απειλούσε προσωπικό και ασθενείς ότι θα τους τραυματίσει» δήλωσε στο Star η κα Μακράκη.

«Και μαχαίρι έχει χρησιμοποιηθεί απο ασθενή και ξυράφια και γυαλιά και πηρούνια» πρόσθεσε ο κος Μανωλάκης.

Στο εφημερείο του Δρομοκαΐτειου έρχονται περίπου 100 περιστατικά την ημέρα. Τα 30-40 από αυτά θα παραμείνουν για νοσηλεία. Τα 20 από αυτά έχουν έρθει με εισαγγελική παραγγελία, συνοδεία αστυνομικών.

«Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Αν κλείσουν οι ασθενείς θα καταλήξουν στο δρόμο. Θα φιλοξενούνται στα παγκάκια και τις στάσεις του μετρό» δήλωσε στο Star ο κος Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το εφημερείο στις 12 το μεσημέρι όπως βλέπετε στην αυτοψία του star είναι γεμάτο. Αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί αν αυτά τα νοσοκομεία κλείσουν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top