Πέθανε ο Μπαρμπα-Μανώλης σε ηλικία 108 ετών- Ήταν ο γηραιότερος Μακεδόνας!

Συγκίνηση σε όλη τη Δυτική Μακεδονία

Πέθανε ο Μπαρμπα-Μανώλης σε ηλικία 108 ετών- Ήταν ο γηραι

O υπεραιωνόβιος και γηραιότερος της Μακεδονίας άνθρωπος, μπαρμπα-Μανώλης Καραστέργιος, έφυγε από τη ζωή ήσυχος και πλήρης ημερών.

Σύμφωνα με το kozan.gr, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ενώ το στερνό αντίο ειπώθηκε την επομένη, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Κρόκου. Το παρόν έδωσε σχεδόν όλη η η Δημοτική Κοινότητα του Κρόκου Κοζάνης.

Ο Εφημέριος πατήρ Θωμάς Παπαδημητρίου, στην ομιλία του, τόνισε ότι «ο μπαρμπα-Μανώλης ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, ποτέ του δεν είπε καμιά κουβέντα εις βάρος κανενός. (…) Οι δε οικείοι του, ο γιος του Παρασκευάς, η νύφη του Ματιώ και τα εγγόνια, τον φρόντιζαν με μεγάλη χαρά, χωρίς να βαρυγκωμούν! Αιωνία η μνήμη του!».

Ο Μανώλης Καραστέργιος γεννήθηκε το 1909. Ο γιος του, Παρασκευάς, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο kozan.gr τον χαρακτήρισε «άνθρωπο αγαπητό, εργατικό, της προσφοράς προς τους συνανθρώπους και τους χωριανούς του, χωρίς κακία επάνω του και χωρίς ζήλια. Ποτέ δεν ήθελε να κοροϊδεύει τους ανθρώπους για να δημιουργήσει περιουσία».

Το μυστικό της μακροζωίας του, σύμφωνα, πάντα, με τον γιο του, ήταν το γεγονός ότι έκανε φυσική ζωή. Ήταν λιτός άνθρωπος. Έτρωγε λίγο, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, δεν έκανε καμία κατάχρηση. Γι’ αυτό έφτασε τα 108 χρόνια!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top