Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα. Στην Ελλάδα όμως πολλές γυναίκες βιώνουν έναν πραγματικό Γολγοθά κυρίως λόγω της ανεργίας. Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση μιας άνεργης μητέρας στο STAR. Με δάκρυα στα μάτια ξεσπά και αναφέρει: «Είναι μερικοί που σου γυρνάνε την πλάτη».

Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο της  Σουζάνας Σιδηροπούλου  στις προσπάθειες που κάνει να βρει μια δουλειά. Μεγαλώνει μόνη της τα 3 παιδιά της. Όσες πόρτες και αν χτύπησε τις βρήκε κλειστές. Όπως μας είπε κανείς δεν προσλαμβάνει μια μητέρα με τρία παιδιά, ενώ απολύθηκε από την προηγούμενη δουλειά της  λόγω παιδιών.

Η οικογένεια ζει με 250 ευρώ το μήνα, όσο είναι και το επίδομα τριτέκνων. Τα χρέη όμως τρέχουν και η μητέρα κάνει το σταυρό της για να μην κοπούν ρεύμα και νερό.

Η ανεργία θερίζει τις γυναίκες και τα νούμερα σοκάρουν .Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2016 το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες έφθασε το 27.5 τοις εκατό έναντι 19.4 % στους άνδρες. Οι ηλικίες που πλήττονται κυρίως είναι 35 ως και 44 ετών. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν υπάρχουν παιδιά.

Η Σουζάνα Σιδηροπούλου αναγκάζεται να παίρνει τρόφιμα από την ενορία της στον Πειραιά και τον μη κυβερνητικό οργανισμό Θεόφιλο. 

Tags: