Θυμάστε το εκπληκτικό video-ύμνο της Chanel στην Ελλάδα και στις ομορφιές της το οποίο σας δείξαμε προ ημερών από το star.gr; Ε… μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, εμφανίστηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ Χίου και Ικαρίας.

Αφορμή; Στη διαφήμιση του νέου προϊόντος περιποίησης προσώπου της Chanel, η μαστίχα Χίου παρουσιάζεται ως σχίνος Ικαρίας.

Αυτό έκανε έξαλλους του Μαστιχοπαραγωγούς της Χίου, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, ζητώντας από τον γαλλικό κολοσσό να διορθώσει αμέσως το λάθος του (το οποίο δεν έχει γίνει προς το παρόν).

Και μπορεί οι Ικαριώτες από την πλευρά τους να χαίρονται με αυτή την εξέλιξη καθώς γίνεται τεράστια διαφήμιση στο νησί τους (το φανερώνουν και οι τίτλοι των εκτενών τοπικών δημοσιευμάτων όπως «Ύμνος στην Ικαρία από τη Chanel», «Bίντεο της Chanel αποθεώνει την Ικαρία»), όχι όμως και οι Χιώτες, με πολλούς εξ΄αυτών να κάνουν λόγο για σκόπιμη ενέργεια και όχι λάθος, με σκοπό η εταιρία να εκμεταλλευτεί προωθητικά για το νέο της προϊόν τη μακροζωία που παρουσιάζουν οι κάτοικοι της Ικαρίας.

 

Μιλώντας στο «Έθνος», ο πρόεδρος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, δήλωσε για το «λάθος» της Chanel:

«Προφανώς αυτός που επιμελήθηκε την καμπάνια δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τη γεωγραφία, έμπλεξε τα νησιά ή μπέρδεψε την ιστορία με την Ικαρία, λόγω της φήμης της ως τόπου μακροζωίας. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι πρόκειται για κάτι άλλο».

Ο Ηλίας Σμυρνούδης, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τόνισε πως «η συνεργασία μας με τη Chanel έχει μια ιστορία από πίσω της και αφορά το συγκεκριμένο πειραματικό προϊόν. Από πέρυσι το καλοκαίρι έκαναν γυρίσματα, πήραν μισό τόνο μαστίχας δοκιμαστικά και επιστρέφουν με στελέχη τους στη Χίο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ελέγξουν τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων της Ενωσης, όπου γίνεται η επεξεργασία της μαστίχας. Το προϊόν βγήκε πειραματικά στην αγορά και ανάλογα με την ανταπόκριση, ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας. Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, διαβάζουμε θετικά σχόλια από ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει».

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο κ. Σμυρνούδης είναι ο άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με τη Chanel προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για το λάθος. «Θέλω να πιστεύω ότι έγινε εκ παραδρομής. Αν συνέβη οτιδήποτε άλλο θα μιλάμε ξεκάθαρα για παραπλάνηση του καταναλωτή», σχολίασε, προσθέτοντας πως η δέσμευση της εταιρείας είναι η διόρθωση του λάθους, και η αναγραφή του συστατικού ως «Mastic Gum of Chios» ή «Mastiha of Chios», όπως είναι η διεθνής ονομασία του προϊόντος.  

(Το νέο προϊόν είναι ορός προσώπου, που περιλαμβάνει συστατικά από τις λεγόμενες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, δηλαδή τις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια: Ανάμεσα στα συστατικά αυτά περιλαμβάνονται πράσινος καφές από την Κόστα Ρίκα, ελαιόλαδο από τη Σαρδηνία και μαστίχα Χίου. Μόνο που το τελευταίο αναφέρεται ως «Lentistic from Ikaria, Greece»)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ STAR Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΜΥΡΝΟΥΔΗΣ.

Tags: