Μόνο στο star.gr: "Όλοι ίδιοι είναι! Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο"- Η καταγγελία μιας γυναίκας από τον Άγ. Παντελεήμονα

Η πολυκατοικία στην οποία μένει έχει γίνει "κέντρο διερχομένων"

Μόνο στο star.gr: "Όλοι ίδιοι είναι! Κανένας δεν ενδιαφέρ

Δεν είναι λίγες οι φορές που απλοί πολίτες, κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, παραπονιούνται  για την εγκληματικότητα, τις συνθήκες υγιεινής και τις απότομες αλλαγές στη ζωή τους, εξαιτίας καταλήψεων κάποιων χώρων, κοινόχρηστων ή μη, από μετανάστες.

Η κυρία Ιωάννα Μπριάνα, από την Ηλεία, είναι μία από αυτούς. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι στην πολυκατοικία που μένει, στον Άγιο Παντελεήμονα, έχει κάνει κατάληψη μια ομάδα Πακιστανών σ’ ένα άλλο διαμέρισμα, δημιουργώντας πρόβλημα στην πολυκατοικία συνολικά.

Οι συνθήκες διαβίωσης, όπως περιγράφει η ίδια, είναι άθλιες, ενώ το διαμέρισμα που είναι υπό κατάληψη δεν έχει ρεύμα και νερό.

Η κα. Μπριάνα μίλησε στο star.gr, περιγράφοντας τη δύσκολη καθημερινότητά της και την κατάσταση που επικρατεί στην πολυκατοικία που βρίσκεται το σπίτι της.

«Η κατάσταση είναι τραγική» τονίζει, εξηγώντας ότι συνολικότερα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, οι κάτοικοι παραπονιούνται για τις συνθήκες διαβίωσης και τη βρωμιά που επικρατεί.

Το διαμέρισμα, μετά τον θάνατο της ιδιοκτήτριάς του, είχε αγοράσει πριν από χρόνια ένας Πακιστανός. Όμως, παντρεύτηκε, μετά από καιρό, κι έφυγε από το διαμέρισμα αυτό. Έκτοτε, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο καινούριος ιδιοκτήτης, ενώ το διαμέρισμα έχει γίνει «κέντρο διερχομένων» όπως λέει η ίδια, με ανθρώπους να μπαίνουν ακόμα κι από τα παράθυρα.

«Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει το διαμέρισμα αυτό, ούτε η ίδια η αστυνομία δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη. Αν δεν μπορούν εκείνοι, πώς θα μπορέσω εγώ;» παραπονιέται η γυναίκα. 

Αν και η ίδια προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της όσο πιο ήρεμα κι ομαλά μπορεί, «υπάρχει βρώμα, δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ρεύμα!» υποστηρίζει. «Μπορεί να μη σε επηρεάσει αυτό στην καθημερινότητά σου; Χρωστάνε 4.500 ευρώ για τη ΔΕΗ και περίπου 1.000 ευρώ κοινόχρηστα σε εμένα! Αυτά τα πληρώνω εγώ, από τη δική μου τσέπη». Θέλοντας και μη, η κα. Μπριάνα βρίσκεται στη μέση μιας κατάστασης, που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Αν και το τοπίο έχει έναν σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας, η ίδια δηλώνει ότι δεν ανησυχεί, ακόμα κι αν υπάρχουν στιγμές που μπορεί να κινδυνεύει, δίνοντας μαθήματα θάρρους. «Έχω τον άντρα και το παιδί μου εγώ εδώ, οπότε δεν φοβάμαι». 

Η κατάσταση είναι δραματική, όπως περιγράφει η κα. Μπριάνα, με όλο και περισσότερα διαμερίσματα να γεμίζουν με ομάδες ανθρώπων που ζουν με παρόμοιο τρόπο.

Δεν είναι μόνο οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή. Η κα. Μπριάνα αναφέρεται έντονα και στην εγκληματικότητα που ανθίζει, κάνοντας λόγο για «τη γειτονιά του κλεψίματος». «Το κλέψιμο πάει σύννεφο» λέει συγκεκριμένα.

Η όποια προσπάθεια επαφής με τις αρχές και με την πολιτεία δεν απέδωσε καρπούς. «Όλοι ίδιοι είναι! Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο!» λέει απελπισμένη η γυναίκα. «Ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους! Κανένας δεν μας ακούει! Τι κάνουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί για εμένα; Για το πρόβλημά μου;»

Τέλος, η γυναίκα καταγγέλλει ότι ούτε για τους ίδιους τους μετανάστες ενδιαφέρονται οι πολιτικοί, ακόμα κι εκείνοι που φαίνεται ότι δήθεν τους βοηθούν. Αναφέρεται, μάλιστα, και σε γνωστή προσωπικότητα των δικαστηρίων, που φαίνεται ότι βοηθά μετανάστες, ενίοτε κι αφιλοκερδώς, υποστηρίζοντας ότι ζήταγε από τους Πακιστανούς που μένουν στην πολυκατοικία 500 ευρώ για να τους αλλάξει μια διεύθυνση που είχε γραφτεί λάθος, ενώ θεωρητικά τους υποστήριζε και τους βοηθούσε. «Αυτό είναι που ενδιαφέρονται. Ακόμα κι αυτοί που δήθεν βοηθάνε, που βγαίνουν στον δρόμο, για δικά τους συμφέροντα το κάνουν, για προσωπικά τους οφέλη. Δεν τους νοιάζει τι πραγματικά θα γίνει».

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top