Φτιάξε καφέ να στον πει το… κινητό σου! Η ηλεκτρονική καφετζού που έχει γίνει viral

Τι λέει στο star.gr o δημιουργός της νέας αυτής εφαρμογής-Πρώτη ανάρτηση: 08-03-2017 10:57

Η ηλεκτρονική... καφετζού που έχει γίνει viral

Είστε λάτρεις του ελληνικού καφέ; Μήπως όταν τον τελειώνετε έχετε τη συνήθεια να γυρνάτε το φλυτζάνι για να μάθετε τα… μελλούμενα; Κι αν στο σπίτι δεν είναι η Σμυρνιά γιαγιά ή η θεία που αναγνωρίζει τα σημάδια και διαβάζει τον ντελβέ τι κάνετε; Μην αγχώνεστε καθόλου, η πρόοδος έχει επέλθει και στην τέχνη της καφεμαντείας και πλέον όλα είναι εφικτά μέσω του κινητού σας τηλεφώνου ή του tablet σας.

(Ο εμπνευστής της εφαρμογής Κ. Κούκουλης)

Ο Κώστας Κούκουλης, Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας με καταστήματα εστίασης είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής που έχει ήδη πάνω από 11.500 downloads και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να μάθει όσα κρύβει ο καφές από… απόσταση.

Το star.gr μίλησε με τον κύριο Κούκουλη, ο οποίος και μας εξήγησε πώς λειτουργεί η εφαρμογή.

«Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή από το play store. Η εγκατάσταση είναι εντελώς δωρεάν και γίνεται με σύνδεση στον λογαριασμό του χρήστη στο Facebook», μας λέει.

Κατόπιν δημιουργεί ένα προφίλ στην εφαρμογή και έχει 30 δωρεάν μονάδες για να του πουν το φλυτζάνι. Με τις 30 αυτές μονάδες, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει όποια καφετζού θέλει. Κάθε καφετζού έχει διαφορετική χρέωση μονάδων, ανάλογα με την πείρα της. Αν ο χρήστης κάνει κοινοποίηση την εφαρμογή δύο φορές το μήνα κερδίζει πέντε μονάδες για κάθε κοινοποίηση, και αν προσκαλέσει φίλους του κερδίζει μία μονάδα για κάθε πρόσκληση.

«Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή γίνεται παιχνίδι και διαδραστική και γίνεται viral και σε άλλους χρήστες», μας λέει ο κ. Κούκουλης.

Κι αν για εσάς οι 30 μονάδες είναι λίγες, υπάρχουν και πακέτα μονάδων που μπορείς να τα αγοράσεις. Το φθηνότερο πακέτο που είναι 10 μονάδες, δηλαδή μία πρόβλεψη, κοστίζει 2,39 ευρώ, όσο ο καφές που προσφέρει ο κ. Κούκουλης στα καταστήματά του, όπου κι εκεί μπορούν οι πελάτες να μάθουν το φλυτζάνι.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και το app διατίθεται, πέρα από τα ελληνικά, σε αγγλικά, τουρκικά και αραβικά. Μάλιστα έχει χρήστες στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο.

«Παλιότερα οι κυρίες που πήγαιναν στις καφετζούδες ήθελαν να μάθουν για τα αισθηματικά τους, όμως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Ο κόσμος επικεντρώνεται στα οικονομικά, τα αισθηματικά έχουν πάει σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρεται για θέματα υγείας», σημειώνει ο κ. Κούκουλης, ο οποίος τονίζει ότι έχει μεγάλη επιτυχία, τόσο η εφαρμογή, όσο και τα καφέ του, όπου επίσης μπορεί κάποιος να μάθει τα μελλούμενα από το φλυτζάνι.

Όπως λέει μάλιστα, οι κυρίες που λένε τον καφέ στα μαγαζιά του και εργάζονται και στην εφαρμογή λειτουργούν και ως ένα είδος ψυχαναλυτή.

«Προσπαθούμε να πούμε στις πελάτισσές μας έναν καλό λόγο. Δεν θέλουμε να τους παρουσιάζουμε τα πράγματα μαύρα και άραχνα. Ακόμα κι αν το φλυτζάνι δεν είναι… καλό θα τους πούμε να προσέξουν λίγο παραπάνω κάποιους τομείς της ζωής τους και δε θα τους επιβαρύνουμε κι άλλο την ψυχολογία. Κοιτάμε πάντα τη θετική πλευρά. Να δώσουμε ένα χτύπημα στην πλάτη στον πελάτη μας, να του δώσουμε κουράγιο. Το φλυτζάνι δεν είναι μόνο τα σημάδια στον ντελβέ, είναι και ψυχολογία. Έρχονται κυρίες στα καφέ μας και λένε ότι τους φτιάχνουμε τη μέρα με το φλυτζάνι και μάλιστα πιο φτηνά από το να πήγαιναν σε έναν ψυχολόγο», λέει ο  κ. Κούκουλης.

Ο ίδιος βλέπει το φλυτζάνι ως ψυχοθεραπεία. Όπως τονίζει οι κυρίες που λένε τον καφέ στα καταστήματά του δεν λένε τα νούμερα του Τζόκερ, αλλά λειτουργούν κι ως εξομολογητές, ως κάποιοι στους οποίους οι πελάτισσες θα μπορέσουν να βγάλουν το βάρος που νιώθουν μέσα τους.

Οι κυρίες που συνεργάζονται με τα καταστήματα και την εφαρμογή είναι περίπου 15, άνω των 45 με μεγάλη εμπειρία, μαθαίνοντας τα μυστικά του καφέ από τις γιαγιάδες και τις θείες τους. Στο καυτό ερώτημα μάλιστα αν πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους, ο κ. Κούκουλης απαντά:

«Βλέπω πράγματα που μερικές φορές με αφήνουν άφωνο. Κάποιες φορές αυτά που λένε είναι αδιάφορα, αλλά κάποιες φορές, ναι, πέφτουν μέσα».

Όσο για το αν ο ίδιος πιστεύει το φλυτζάνι, μας λέει:

«Εγώ προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες. Δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτος. Έχει τύχει ορισμένες προβλέψεις να με αφήσουν άφωνο, αλλά δε θα μου γίνει το φλυτζάνι εθισμός. Δε θα δομήσω τη ζωή μου όλη πίσω από μια πρόβλεψη. Είναι ωραίο να ακούς θετικά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς με τις πράξεις του καθορίζει τη ζωή του».

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top