Έλληνες πάνε ταξίδι στη Βουλγαρία για… όπλα! Εκεί ήταν και ο serial killer της Κηφισιάς;

Ρεπορτάζ Star-Πρώτη ανάρτηση: 07-03-2017 17:34

Πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ...ψώνια και γυρίζουν με όπλα! Ο λόγος για Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα για να προμηθευτούν πιστόλια ισχυρού κρότου, καθώς εκεί πωλούνται νόμιμα. Τα αγοράζουν πολύ φθηνά και τα μετατρέπουν σε πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ

Έλληνες και Ευρωπαίοι που ψωνίζουν όπλα υποδύονται τους τουρίστες ή τους ασθενείς, για να τους λυπηθούν και να μην τους ψάξουν ενδελεχώς στα σύνορα, και επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχοντας στις τσάντες τους όπλα κρότου. Αφού φτάσουν στην χώρα μας, τα τροποποιούν και τα χρησιμοποιούν σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου, με αβολίδωτα φυσίγγια τα οποία κοστίζουν περίπου 200 ευρώ και στην Ελλάδα απαγορεύονται. Εισάγονται από κάποιες εταιρείες νόμιμα, αλλά διατίθενται προς πώληση μόνο με ειδική άδεια από την κρατική ασφάλεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από αφέτες (αγώνες ταχύτητας) κυρίως στον στίβο, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η μετατροπή τους, λέει αντιπρόσωπος όπλου στην δημοσιογράφο του Star Ιωάννα Βάσσου, «δεν είναι ούτε ιδιαίτερα δύσκολη, ούτε πολύ εύκολη, και απαιτεί γνώσεις. Ξεβουλώνουν τις κάννες, τροποποιούν κάποια άλλα πραγματάκια… και κατ΄επέκταση μπορεί να δουλέψει (σσ το όπλο)».

Ένα παρόμοιο όπλο εικάζει η αστυνομία πως χρησιμοποίησε ο μανιακός δολοφόνος που έχει βάλει στόχο τους ταξιτζήδες. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα χρησιμοποιούνται από κακοποιούς, λόγω της δυνατότητας μετατροπής τους σε λειτουργικά πυροβόλα όπλα εκτόξευσης βλημάτων, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά για το χαμηλό κόστος αγοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top