Για τις 25 Απριλίου πήρε αναβολή η δίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Η δίκη οδηγήθηκε σε νέα διακοπή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας μετά από αίτημα που κατατέθηκε από τους νέους συνηγόρους του Κορκονέα, τους οποίους όρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο μετά την αποχώρηση του Α. Κούγια από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Με την ανακοίνωση της απόφασης της διακοπής της δίκης ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, όπου και είχαν αναρτήσει πανό, ξέσπασαν σε συνθήματα εναντίον του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έδωσε τη δική του απάντηση στον πρώην πλέον συνήγορό του, κ. Αλέξη Κούγια, διαψεύδοντας με επίσημη δήλωσή του, τους ισχυρισμούς είχε καταθέσει.

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του ανέφερε ότι μόλις πληροφορήθηκε «το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή», γεγονός που αιτιολογεί κατά τον ίδιο και την προσπάθεια που καταβάλλει για να αποδειχθεί ότι ο θάνατος του Γρηγορόπουλου οφείλεται σε  «τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αυτή η συγγνώμη υπήρξε ειλικρινής πηγαία και αμετάκλητη» επισημαίνει ο κατηγορούμενος, ενώ αναφορικά με την δήλωση, που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζει ότι  «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Tags: