Θεσσαλονίκη-Εγκαίνια με παρατράγουδα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας

Κάτοικοι και φορείς αντιτίθενται στη λειτουργία του

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στο σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όταν κάτοικοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο εγκαινίων, αλλά τους απώθησαν άνδρες των ΜΑΤ.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, που αντιτίθενται στη λειτουργία του, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον χώρο του ΣΜΑ, αλλά αστυνομικοί τους εμπόδισαν.

«500 μέτρα από τα σπίτια μας είναι ο σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων!Ο κάθε δήμος να επωμιστεί τα απορρίμματα του», είπαν κάτοικοι στο Star .

Την ώρα που έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ επικρατούσε ένταση, μέσα σε αυτές, τα εγκαίνια γίνονταν κανονικά, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πήγε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατέθεσε μήνυση για την κακή, όπως λένε, μεταχείριση του έργου.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top