Με αφορμή την απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Μουζάλα σε επερώτηση που έκανε στη Βουλή ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ.Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού /μεταναστευτικού στην χώρα τα Παιδικά Χωριά SOS θα ήθελαν να διευκρινίσουν ότι:

- ουδέποτε έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω του αρμόδιου Υπουργείου

- ουδέποτε έχουν λάβει χρηματική επιχορήγηση από την Ελληνική Κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δράσεις τους, στους οργανωμένους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η αναφορά στα Παιδικά Χωριά SOS στο δημόσιο έγγραφο του κ.Γιάννη Μουζάλα, αφορά την έγκριση που έχουν πάρει από το αρμόδιο Υπουργείο για να πραγματοποιούν δράσεις σε 4 Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Όλο το προσωπικό που εργάζεται στα 4 αυτά προγράμματα έχει προσληφθεί μέσω επιλογής των Παιδικών Χωριών SOS και η δαπάνη της μισθοδοσίας τους καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές των Παιδικών Χωριών SOS Νορβηγίας και Σουηδίας.

Σημειώνεται ότι ο κ.Αυγενάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και για χρήματα που μοιράζονται «χωρίς κανένα έλεγχο σε ΜΚΟ και προσλαμβάνοντας υπαλλήλους- φαντάσματα που δεν γνωρίζει εάν εργάζονται και πού». Επίσης, ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για το πόσες και ποιες ΜΚΟ ασχολούνται με το προσφυγικό στη χώρα, σε ποιες δομές δραστηριοποιούνται και τι προσωπικό απασχολούν, καθώς και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσληφθεί για την κάλυψη των αναγκών, σχετικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Tags: