Για την προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στην εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με σύνεση και ψυχραιμία τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Χαρακτηρίζοντας την περιοχή μας ως το πιο «θερμό» σημείο του πλανήτη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες- όπως η Λιβύη, η Συρία και η Τουρκία- ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και ειρήνης».

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να προκληθεί ένταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και επεσήμανε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούν τις υφιστάμενες δυνατότητές τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, βελτιώνονται και αναδιοργανώνονται με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα με τις δυνατότητες τους λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας».

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «πολύ σοβαρού» προβλήματος των προσφυγικών ροών, μέσα από τη δημιουργία των δομών φιλοξενίας.

Tags: