Όμιλος «Καλογήρου»: Κινδυνεύει με ΛΟΥΚΕΤΟ μετά από 127 χρόνια λειτουργίας

H κρίση φαίνεται να παρασύρει στον κυκεώνα της και την ιστορική φίρμα της ελληνικής υπόδησης

Όμιλος «Καλογήρου»: Κινδυνεύει με ΛΟΥΚΕΤΟ μετά από 127 χρόνια λειτουργίας

Με λουκέτο κινδυνεύει η διάσημη αλυσίδα υποδημάτων «Καλογήρου» που κυριάρχησε στην αγορά της Ελλάδας για περίπου 120 χρόνια, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η επιχείρηση περνά τη μεγαλύτερη κρίση στη μακρόχρονη ιστορία της, δίνοντας αγώνα επιβίωσης όχι μόνο της εταιρίας αλλά και της προσωπικής περιουσίας των ιδιοκτητών της. Η κρίση που έχει σαρώσει πληθώρα μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων φαίνεται να παρασύρει στον κυκεώνα της και την ιστορική φίρμα της ελληνικής υπόδησης.

Ο όμιλος Καλογήρου αδιαλείπτως δίνει το παρών στα εγχώρια εμπορικά πράγματα από το 1890 –φέτος κλείνει 127 χρόνια λειτουργίας- και εσχάτως έχει βρεθεί κάτω από την αφόρητη πίεση των πιστωτριών τραπεζών.

Την τελευταία επταετία, η επιχείρηση καταγράφει μια πτωτική πορεία. Την πενταετία 2010-2015 ο τζίρος του ομίλου πραγματοποίησε βουτιά πάνω από 45 εκατ. ευρώ, όταν άλλοτε μόνο οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ. Κι αυτό είναι ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα της πορείας των τελευταίαων ετών.

Ο αγώνας των αδελφών Φραγκίσκου, Κωνσταντίνου και Αλέξανδρου Λεμονή και των γονιών τους Μαρίνας και Κομνηνού Λεμονή συνεχίζεται, ώστε να μη χαθεί η ύστατη μάχη που μπορεί να οδηγήσει τη διαχείριση των δανειακών  επιβαρύνσεων, αλλά και την ίδια την επιχείρηση στα χέρια ξένου fund. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top