Τον "χαβά" τους οι Τούρκοι - Νέα πρόκληση από τουρκικά μαχητικά!

Παρέμβαση Ουάσιγκτον για την αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας

Παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα να ρίξουν τους τόνους της δημόσιας αντιπαράθεσής τους στα εθνικά θέματα, έκανε πριν λίγες μέρες η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες του Star. Και πράγματι, τα τουρκικά βίντεο από τα Ίμια ελαττώθηκαν, ωστόσο στον αέρα, οι γείτονές μας συνεχίζουν να προκαλούν.

Βίντεο σαν αυτά, που μοίραζε καθημερινά η τουρκική προπαγάνδα, από την περιοχή των Ιμίων, με δήθεν ναυτικά επεισόδια, εξαφανίστηκαν, ή έστω ελαττώθηκαν δραστικά, ως δια μαγείας. Αιτία η έκκληση της Ουάσιγκτον, κυρίως προς την Άγκυρα, να σταματήσει τις προκλήσεις της αλλά και το πιγκ-πογκ των δηλώσεων με την Αθήνα για τα εθνικά θέματα.

Το πρωί της Παρασκευής, πάντως, δύο τουρκικά F-16 κι ένα CN-235 μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. 

Στη Θράκη, ο ελληνικός Στρατός ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία βολές, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των εθνοφυλάκων.  

Την ίδια στιγμή, η «Εφημερίδα των Συντακτών», που εκφράζει απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται ονομαστικά στον Πάνο Καμμένο, για τα περί πρόβλεψης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο, τον Ιούνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια πληροφόρηση στο Πεντάγωνο.

Δυσαρέσκεια για τα περί θερμού επεισοδίου υπάρχει και στη Λευκωσία, ενώ βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν επερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Δημήτρης Βίτσας φαίνεται πάντως να "αδειάζει" τον προϊστάμενο του Πάνου Καμμένου και στο θέμα της αγοράς των αμερικανικών αεροσκαφών F-35. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top