AΠΙΣΤΕΥΤΟ video: Δείτε τι συμβαίνει όταν σκάει το λάστιχο σε μια Porsche που πηγαίνει με 332 χιλιόμετρα

Το γκάζι στα supercars απαιτεί ειδική εκπαίδευση και αυτοέλεγχο

Τα εξαιρετικά γρήγορα αυτοκίνητα, αποκαλούμενα και supercars, απαιτούν ειδική εκπαίδευση των οδηγών τους ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου που βλέπετε, είναι παρόμοιο με της «Porsche» που σκόρπισε τον θάνατο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Το αμάξι κινείται με 332 χιλιόμετρα την ώρα σε έναν Γερμανικό αυτοκινητόδρομο, όταν ξαφνικά σκάει το πίσω λάστιχο.

Με απόλυτη ψυχραιμία, ο οδηγός χρησιμοποιεί σωστά το φρένο και κατεβάζει ταχύτητες καταφέρνοντας να κρατήσει τον έλεγχο του οχήματος και να σταματήσει.

Τον σώζει η εκπαίδευση και η τύχη:

«Και τα εργοστάσια στο εξωτερικό τέτοιων αυτοκινήτων αλλά και σχολές στην Ελλάδα, είναι ικανές να εκπαιδεύσουν οδηγούς τέτοιων αυτοκινήτων ώστε να τα χειριστούν με κατάλληλο τρόπο. Δεν θα τους εκπαιδεύσουν για το πώς θα πηγαίνουν με 280 km με ασφάλεια στην Εθνική, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά ένα αυτοκίνητο που έχει τέτοιες δυνατότητες, τέτοια επιτάχυνση και τέτοια κρατήματα, θέλει πολύ μυαλό» τονίζει στο Star ο Θωμάς Παπαπάσχος, εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος χώρος για να δοκιμάσει κανείς σε όλη τους την έκταση τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, είναι οι ειδικές πίστες.

Εκτός από αυτό όμως, για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο τα supercars, πρέπει να είναι άψογα συντηρημένα και να οδηγούνται προσεκτικά:

«Το πιο σημαντικό είναι ο οδηγός. Το αυτοκίνητο είναι όσο καλός είναι ο οδηγός του. Άρα ο οδηγός θέλει την πρώτη φροντίδα. Να είναι ψυχολογικά σωστός, να είναι νηφάλιος, να προσέχει πάρα πολύ, να ξέρει ότι έχει ένα αυτοκίνητο που έχει καλύτερα φρένα και καλύτερες δυνατότητες να στρίψει. Αλλά όλα αυτά γιατί τα θέλουμε; Ώστε να μπορεί να μας σώσει σε ένα υποτιθέμενο ατύχημα, να κάνει ένα πιο γρήγορο ελιγμό, να φρενάρει πιο δυνατά».

Τα γρήγορα αυτοκίνητα δεν προκαλούν από μόνα τους τραγωδίες. Αντίθετα, ο ανθρώπινος παράγοντας και η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής, ευθύνονται για την συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων δυστυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top