ΦΩΤΟ star.gr: ΠΗΓΜΕΝΟΙ στην κίνηση οι δρόμοι-Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της 24ωρης απεργίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Οπλιστείτε με υπομονή-Δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα

Όσοι κινείστε ή έχετε σκοπό να κινηθείτε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, οπλιστείτε με περίσσεια υπομονή, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, οι δρόμοι είναι «πηγμένοι» από νωρίς το πρωί, με πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες να είναι μποτιλιαρισμένες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του star.gr, η ασφυκτική κίνηση έκανε την εμφάνιση της από νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με τα αυτοκίνητα τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο, να πηγαίνουν σημειωτόν.

 Να σημειώσουμε, ότι δεν αποκλείεται μάλιστα οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα αποφασιστεί τη Δευτέρα, που και θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική», αναφέρουν σε ανακοίνωσή οι εργαζόμενοι.

Της Χριστίνας Βεργιώτη
E-mai: chvergioti@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top