Εάν μετακινείστε με το Μετρό, το τρένο ή το Τραμ καλό είναι σήμερα να οπλιστείτε με υπομονή, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα αποφασιστεί τη Δευτέρα, οπόταν και θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική», αναφέρουν σε ανακοίνωσή οι εργαζόμενοι.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Tags: