Έπαψαν οι δικαστικές διαδικασίες για τον "γέροντα Παστίτσιο" Φίλιππο Λοΐζο, ο οποίος "τρολάριζε" μέσω Facebook, τα υποτιθέμενα θαύματα και προφητείες του μοναχού Παΐσιου το 2012.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε συλληφθεί και είχε καταδικαστεί σε 10μηνη φυλάκιση, με αναστολή για εξύβριση θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.

Σήμερα Πέμπτη όμως, που επρόκειτο να δικαστεί από το Εφετείο σε δεύτερο βαθμό, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων, που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Η Χρυσή Αυγή και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις ενοχλήθηκαν από την σατιρική σελίδα "Γέροντας Παστίτσιος" και το θέμα ήρθε στη Βουλή με τον Χρ. Παππά να υποστηρίζει ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνοορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο». Κατόπιν αυτού ενεργοποιήθηκε και η άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, όπου ταυτοποιήθηκε ότι διαχειριστής της σελίδας ήταν ο Λοΐζος, ο οποίος και συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας!