Ο ΘΑΝΑΤΟΣ δεν κοιτά Πόρσε και Όπελ! Ξύπνησαν μνήμες για το τροχαίο του αξέχαστου ποδοσφαιριστή Μητσιμπόνα –«Σήκω ο Γιώργος είναι ΝΕΚΡΟΣ»

Το συγκλονιστικό post της κόρης του και οι συγκινητικές δηλώσεις της συζύγου του

Θέση στον διαδικτυακό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με αφορμή το τραγικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι και ένα 3χρονο αγοράκι, παίρνει η κόρη του αξέχαστου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μητσιμπόνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πριν 20 χρόνια. Στόχος της Πωλίνας Μητσιμπόνα είναι να κάνει τις φωνές μίσους να σιγήσουν και να σεβαστούν τη μνήμη των θυμάτων της απίστευτης τραγωδίας στη Θήβα.

αυτοκινητιστικό δυστύχημα

«Ο μπαμπάς μου είχε αυτοκίνητο 3.000 κυβικών και παρόλα αυτά έφυγε από τη ζωή με ένα Opel corsa πηγαίνοντας με 85χλμ… βαρέθηκα να μιλάτε για την Porsche… μην κρίνετε, γιατί δεν ξέρετε τι σας ξημερώνει», έγραψε η κοπέλα με αφορμή τα σχόλια στα social media για το αν είναι ή όχι ταξικό το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην Αποστολία, τον Παυλάκη, τον Ανδρέα  και τον Γιώργο.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου 1997, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ποδοσφαιριστές της Ελλάδας έχανε τη ζωή του στην άσφαλτο σε ηλικία μόλις 35 ετών. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας και ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη, όπου ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την τοπική ομάδα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε την επόμενη μέρα σε βαρύ κλίμα στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας παρουσία πλήθους κόσμου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο Μητσιμπόνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, όπου αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην Α.Ε.Λ, όντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη. Οι καλές εμφανίσεις του είχαν ως φυσικό επακόλουθο την κλήση του, το 1984 στην Εθνική Ελλάδος. Αγωνίστηκε συνολικά 26 φορές με το εθνόσημο. Το 1983-1984 αγωνίστηκε στην ολυμπιακή ομάδα.  Όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος, αλλά και αρχηγός της Λάρισας συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου τη δεκαετία του 1980 .Το καλοκαίρι του 1989 αποχώρησε από τη Λάρισα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια . Το καλοκαίρι του 1992 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το καλοκαίρι του 1994 επέστρεψε στη Λάρισα, την ομάδα με την οποία καθιερώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Μετά τον υποβιβασμό της θεσσαλικής ομάδας το 1996 αποχώρησε οριστικά από τον σύλλογο. Σε 10 συνολικά χρονιές στους «βυσσινί» είχε 267 συμμετοχές και 34 τέρματα. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Τύρναβος και η Γ' Εθνική όπου είχε προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στη Λάρισα, Νίκο Αργυρούλη. Την περίοδο 1996-97 είχε 29 συμμετοχές και 8 γκολ βοηθώντας τη θεσσαλική ομάδα να φτάσει στην 4η θέση του Βορείου Ομίλου της Γ' Εθνικής.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

Τραγική ειρωνεία λίγους μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, είχε δηλώσει «δεν στενοχωριέμαι που φεύγω από τον Ολυμπιακό, στενοχωριέμαι για τον θάνατο του Σένα» . Ήταν 1 Μαΐου 1994 όταν συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του καλύτερου πιλότου F1 όλων των εποχών, του Άιρτον Σένα.

ΤΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του Μητσιμπόνα που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο είχε κάνει το 2016, η γυναίκα του Βάσω, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά πριν το δυστύχημα αλλά και τα πρώτα συναισθήματα όταν έμαθε ότι ο Γιώργος της είναι ΝΕΚΡΟΣ.

«Φεύγει ο Γιώργος με τον Νίκο (Μίχο) με το αυτοκίνητο του Νίκου που ήταν νοικιασμένο. Φεύγουν αλλά...  γυρίζουν πίσω, ο Γιώργος, που ήταν προληπτικός, δεν το έκανε ποτέ αυτό. Και γιατί γύρισαν; Για να βγάλει φωτοτυπία….την άδεια οπλοφορίας που είχε για μια καραμπίνα! Με τις καθυστερήσεις έχασαν το λεωφορείο της ομάδας του Τυρνάβου, που έφευγε στις 12:30 ακριβώς. Στο σπίτι είχαμε δύο τηλεφωνικές γραμμές. Στη μία μιλάω και δίνω την παραγγελία στον κρεοπώλη για το μπάρμπεκιου που ετοίμαζε ο Γιώργος το βράδυ. Μου χτυπάει η άλλη. Ήταν ένας κοντινός μας άνθρωπος και με ρωτά: “Ο Γιώργος με τι αυτοκίνητο έφυγε;” Με του Νίκου απαντάω. “Ξέρεις”, μου λέει, “ο Γιώργος χτύπησε”. Και τότε αρχίζει ένα μαρτύριο. Παίρνω στο κινητό, κλειστό. Τα κορίτσια ήταν κάτω και έπαιζαν στη γειτονιά. Κατεβαίνω και πάω να πάρω το αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα καν να το ξεκλειδώσω από την ταραχή. Παίρνω ταξί και πηγαίνω μαζί με τα κορίτσια στο νοσοκομείο. Ο πρώτος άνθρωπος που είδα εκεί ήταν ο Νίκος. Είχε μώλωπες αλλά μιλούσε κανονικά ήταν όρθιος κτλ. Δεν πήγε το μυαλό μου στο χειρότερο. Ένας αστυνομικός με πλησιάζει και μου λέει ότι ο Γιώργος είχε σπάσει το πόδι του. Είχαν όμως άγχος οι πάντες, το έβλεπα. Κάποιος μάλιστα μου ζήτησε τα στοιχεία του άντρα μου. Τους λέω “γιατί δεν περιμένετε να τα πάρετε από τον ίδιο;”. Είχα τρελαθεί, φοβόμουν. Έρχεται μία νοσοκόμα και μου λέει “πάμε πάνω”. Μαζί με τα παιδιά εγώ, ανεβαίνουμε όλοι μαζί με το ασανσέρ. Περιμένω έξω από το χειρουργείο, έχοντας πάντα στο μυαλό μου ότι ο Γιώργος έχει χτυπήσει στο πόδι. Έρχεται ο κουμπάρος μου “έλα δω, πρέπει τον Γιώργο να τον μεταφέρουν σε άλλη πόλη για επέμβαση”. “Γιατί, εδώ δεν μπορούν;” απάντησα. Δεν είχα ακόμα υποψιαστεί”. Άρχισε τότε ο Γολγοθάς με τα παιδιά μου μπροστά. Πηγαίνω ξανά κάτω αλλά ανεβαίνω ξανά αμέσως. Η πόρτα του χειρουργείου ανοιχτή, η νοσοκόμα φεύγει, εγώ πλέον μόνη μου. Βγαίνει ο συγχωρεμένος ο γιατρός, ο Αγορογιάννης. Του λέω “γιατρέ, να γίνει κάτι, αν χρειαστεί και ελικόπτερο να το καλέσουμε”. Πέφτω την ίδια ώρα στα πόδια του. Μου λέει “σήκω πάνω, πρέπει να σου πω ότι ο Γιώργος είναι νεκρός», είπε η Βάσω Μητσιμπόνα και συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή της.

«Τη λέξη νεκρός για τον Γιώργο δεν την έχω πει ποτέ. Κανείς από μας. Λέμε “έφυγε”. Τα κορίτσια ήταν κάτω την ίδια ώρα. Γύρισα σπίτι, με βλέπει μία γνωστή μας. Μου λέει “τι έγινε”. “Ο Γιώργος έφυγε” απάντησα. “Μη σε νοιάζει κοπέλα μου, σε σένα θα γυρίσει πάλι”. Είχε πιστέψει ότι απλώς ο Γιώργος είχε φύγει από το σπίτι. Δεν θα ξεχάσω ότι από τον 3ο του νοσοκομείου με κατέβασαν σέρνοντάς με στα σκαλιά. Δεν ήθελα να φύγω. Εκείνη την ώρα, στο νοσοκομείο τρώω λοιπόν ένα φοβερό κόλλημα. Πίστεψα ότι αν φωνάξω τον Γιώργο, δεν θα φύγει τελικά. Είχα δει μία σχετική εκπομπή με τη Σεμίνα Διγενή για τα μεταφυσικά. Ο καλεσμένος λοιπόν έλεγε ότι γύρισε πίσω από το θάνατο επειδή τον φώναζαν. Περιέγραψε κιόλας τη σκηνή λέγοντας ότι έφτασε στην άκρη ενός τούνελ χωρίς να το περάσει. Άρχισα να τον φωνάζω λοιπόν τον Γιώργο. Να του φωνάζω να μην φύγει! Να γυρίσει! Ακόμα και όταν τον έφεραν στο σπίτι» πρόσθεσε .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top