Της… πορείας γίνεται στο κέντρο της Αθήνας! Εργαζόμενοι στην Υγεία και καθαρίστριες ΣΚΟΝΤΑΨΑΝ στις κλούβες πριν το Μαξίμου

Ζητούν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και λένε ότι δεν θα φύγουν αν δεν τον δουν

Οι πορείες που από το πρωί έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της Αθήνας με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ, των καθαριστριών του ΕΜΠ, ενώθηκαν και βρίσκονται στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Εκεί υπάρχει φραγμός της αστυνομίας με τις γνωστές κλούβες αλλά οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν δουν τον πρωθυπουργό.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, τονίζοντας πως έχουν χαθεί στοιχεία ασφαλισμένων και πως έχει δημιουργηθεί χάος με την κοινωνική ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, κ. Θεοδωρίδης κατήγγειλε πως ο ΕΦΚΑ δυσλειτουργεί και ότι υπάρχουν προβλήματα στο μητρώο με διπλοεγγραφές.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει ανασφάλιστοι και θα υπάρξει τρύπα στα έσοδα. Επίσης υπάρχουν 120.000 που δεν έχουν εκδοθεί», πρόσθεσε.

Από τη μεριά τους οι καθαρίστριες του ΕΜΠ ζητούν από την υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, να μην μειωθεί ο μισθός και να μην κοπεί το επίδομα βοήθειας που λάμβαναν.

Ωστόσο, αργά το μεσημέρι οι καθαρίστριες πέταξαν τα κίτρινα γάντια τους και αποχώρησαν!

Νωρίτερα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας: Καίνε τις στολές τους και μαγειρεύουν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top