Κάθε χρόνο θάβουμε μια μικρή πόλη λόγω τροχαίων!«Τα παιδιά μας πρέπει να δουν το αίμα ζωντανά»

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων Χρήστος Γκλαβόπουλος μιλά για την τραγωδία στην εθνική Αθηνών -Λαμίας

Φως στις πτυχές της απίστευτης τραγωδίας που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στην εθνική Αθηνών – Λαμίας με θύματα  τρεις νέους ανθρώπους και ένα αγοράκι 3 ετών, προσπάθησε να ρίξει ο δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων Χρήστος Γκλαβόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, το βράδυ της Τρίτης.

«Το τροχαίο της Θήβας έχει ένα δεδομένο, την ταχύτητα της Πόρσε. Η ταχύτητα της ήταν γύρω στα 250 χλμ την ώρα. Η ταχύτητα είχε σαν συνέπεια το τραγικό τέλος των 4 συνανθρώπων μας. Ο λόγος της πλαγιολίσθησης θα βγει από την αυτοψία της τροχαίας και την φωτογράφηση του τόπου του ατυχήματος, ακριβώς πριν από την είσοδο, όπου τα ίχνη της πλαγιολίσθησης θα δείξουν αν η αιτία είναι ένα ελαστικό που αστόχησε ή κάποιο εμπόδιο στο δρόμο ή κάποια ανωμαλία του οδοστρώματος ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει  από την ξαφνική αλλαγή της ευθείας πορείας του αυτοκινήτου», είπε αρχικά.

Στις εικασίες του τραγικού πατέρα, ο οποίος υπέθεσε ότι μπορεί πριν το δυστύχημα η Πόρσε να έκανε κόντρες με ένα Audi R8, ο δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων Χρήστος Γκλαβόπουλος εξήγησε πως «αν αυτό συνέβαινε, οι κάμερες θα το είχαν δείξει.  Δεν ξέρουμε βέβαια τι προηγήθηκε πριν μπει στον παράδρομο η Πόρσε, αλλά αυτό θα φανεί στην έρευνα».

Στο ερώτημα της κας Ζαχαρέα «τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνούμε κάθε χρόνο στην χώρα μας μια μικρή "πόλη" από τροχαία δυστυχήματα΄;», ο κύριος Γκλαβόπουλος υποστήριξε πως  «τα σχολεία θα πρέπει να επισκέπτονται τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, τα οποία δέχονται τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων. Θα πρέπει οι μαθητές να δουν τον πόνο, την θλίψη και το αίμα ζωντανά και όχι μέσα από μια εικόνα, η οποία δεν λέει τίποτα. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top