Για καθαρή γενοκτονία στην άσφαλτο με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία κάνει λόγο ο Τάσος Ιαβέρης, με αφορμή το ανατριχιαστικό τροχαίο δυστύχημα στη Θήβα που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις νέους ανθρώπους.

 «Είναι πάνω από 5 νεκροί τη μέρα. Έχουμε άλλους 5 ζωντανούς νεκρούς, 20 ανάπηρους και τραυματίες. Είναι σαν πέφτει ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας κάθε μέρα σε κατοικημένη περιοχή. Αυτή είναι η γενοκτονία», είπε στην κάμερα του STAR ο Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς.

Μόνο το τελευταίο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους συνολικά 12 άτομα. Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 127 ελαφρύτερα.  Αριθμός σχεδόν διπλάσιος από πέρυσι.

Ο παλαιός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών για μια ασφαλή οδήγηση, προτρέπει τους οδηγούς να σκέφτονται πάντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν ρισκάρουν στο τιμόνι. 

Αρκεί να σκεφτεί  κανείς ότι τα τελευταία χρόνια σε τροχαία δυστυχήματα σκοτώθηκαν 140 χιλιάδες άτομα, αριθμός τριπλάσιος  από όσους Έλληνες στρατιώτες σκοτώθηκαν συνολικά στους δύο παγκόσμιους πολέμους.  

Tags: