Απίστευτες μαρτυρίες στη δίκη της Χ.Α! «Κατέστρεφαν ανθρώπους γιατί έλεγαν ότι τους φέρνουν γρουσουζιά»

Κατηγορούν για απειλές και εκβιασμούς τα «πρωτοπαλίκαρα» του Μιχαλολιάκου με αφορμή τον εμπρησμό στο μπαρ Κουαντρό

δικη χρυσής αυγής

Η δίκη για τα κατορθώματα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα για τον εμπρησμό στο μπαρ Κουαντρό, στην πλατεία Αμερικής συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα Σεκ Καντίμ, πρώην πρόεδρου της κοινότητας των Σενεγαλέζων, και ιδιοκτήτη παντοπωλείου στην συγκεκριμένη περιοχή το 2013, που σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μέλη της ΧΑ έκαναν περιπολίες στην Κυψέλη, τρομοκρατώντας και απειλώντας μετανάστες. Εκβίαζαν αλλοδαπούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας χρήματα για να μην τους κλείσουν το μαγαζί. Τα ίδια είχαν πει και στον ιδιοκτήτη του Κουαντρό που έχει καταγωγή από το Καμερούν πριν του το κάψουν.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε σε φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν εκτός από τους ήδη πρωτόδικα καταδικασμένους χρυσαυγίτες Ν.Παπαβασιλείου και Γ.Περρή και τον κατηγορούμενο Αντώνη Μπολέτη, αλλά και τον δολοφόνο  του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιά, στέλεχος του τάγματος εφόδου Νίκαιας.

«Δεν σπάγανε μόνο καταστήματα. Κατέστρεψαν και την Τανζανική κοινότητα. Λέγανε ότι τους ενοχλούνε (σ.σ. οι αφρικανοί μετανάστες) κάνουν φασαρία, τους φέρνουνε γρουσουζιά» είπε ο  μάρτυρας  περιγράφοντας το κράμα ρατσισμού, δεισιδαιμονίας αλλά και προσωπικής ιδιοτέλειας των χρυσαυγίτικων «περιπόλων» που όπως είπε «φορούσαν στολή τάγματος εφόδου, παντελόνι σαν του στρατού και μαύρη μπλούζα με τα διακριτικά της Χ.Α.»

«Ήταν 2012, ένα απόγευμα ήμουν απ’ έξω από το μαγαζί μου. Τους είδα να κυνηγάνε παιδιά από την Αφρική, κογκολέζους. Κρατούσανε ξύλινα ρόπαλα και σίδερα. Πρέπει να ήτανε Σεπτέμβριος», απάντησε ο  μάρτυρας, σε ερώτηση "πότε είδε για πρώτη φορά τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου εν δράσει".

«Μπαίνουν σε  ένα μαγαζί  και λένε “θα μας δώσεις λεφτά και μετά θα σε αφήσουμε να είσαι ήσυχος να δουλέψεις”. Έχουν σταματήσει μπαγκλαντέζο μπροστά μου και ζητήσανε χαρτιά σαν να είναι αστυνομικοί», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top