To STAR στο κρησφύγετο των ναρκωτικών – Βαρέλια με ηρωίνη θαμμένα σε έκταση 15 στρεμμάτων

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR

Κοιτώντας πάνω από τα μυτερά κάγκελα της σφραγισμένης γκαραζόπορτας νομίζει κανείς ότι αυτή η απομονωμένη αγροικία μόλις που γλύτωσε από αεροπορικό βομβαρδισμό με τις ρουκέτες να σκάνε στην τεράστια αυλή ανατινάζοντας τα πάντα. 

Αυτή η αγροικία ωστόσο και μια δεύτερη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα,  για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών της δίωξης ναρκωτικών, για την εξάρθρωση μιας σκληρής εγκληματικής ομάδας.  Αρχηγός ήταν  ένας 32χρονος Αλβανός έμπορος ηρωίνης ο οποίος  συνεργάζονταν στενά με τα μέλη μιας  οικογένειας Ρομά που παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές χαλιών. 

Οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ, την ημέρα που έγινε η έφοδος της αστυνομίας,  χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να αιφνιδιάσουν τα μέλη της σπείρας. Τους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο πριν προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα πιστόλια που είχαν πάντα μαζί τους. 

Αμέσως μετά άρχισε η εξονυχιστική έρευνα μέσα και έξω από τις δύο γειτονικές αγροικίες. Μια έρευνα που έμελλε να εξελιχθεί στην μεγαλύτερη αναζήτηση θαμμένων ναρκωτικών στα αστυνομικά χρονικά.  

Επί δύο εβδομάδες, μέρα και νύχτα οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών έσκαβαν ασταμάτητα με μπουλντόζες  για να ξεθάψουν τα πλαστικά βαρέλια όπου η σπείρα έκρυβε την ηρωίνη αλλά και τις δεσμίδες με τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Βρόμικο χρήμα  που προέρχονταν από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλο και φτερό όλες τις ηλεκτρικές συσκευές όπως τα ψυγεία και τις κουζίνες ενώ  έψαξαν ακόμη και τον διπλό πάτο από το κλουβί του παπαγάλου που ήταν στην αυλή.  

Πολλά  δοχεία με ηρωίνη  όμως βρέθηκαν θαμμένα έξω από τις αγροικίες, με την βοήθεια σκύλου εκπαιδευμένου στην αναζήτηση ναρκωτικών. Ήταν θαμμένα κάτω από πουρνάρια και ελιές. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σκάψουν  μια έκταση δεκαπέντε στρεμμάτων γύρω από τις αγροικίες εξαντλώντας κάθε πιθανότητα για τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top