Σε μυστικό σημείο κρατούνται οι 2 Τούρκοι κομάντο - Γιατί οι ειδικοί μιλούν ακόμη και για προβοκάτσια

Υποψίες κινεί η υπόθεση - Τα "καυτά" ερωτήματα

Σε μυστικό σημείο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κρατούνται και ανακρίνονται οι δύο τούρκοι κομάντο που εδώ και μερικές ημέρες παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές.

Η υπόθεση κινεί υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται ακόμα και για προβοκάτσια της Άγκυρας ενώ σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αποδοκίμασε τη στάση της Αθήνας.

«Με ποια αντίληψη δικαιοσύνης και δικαίου, ποιες σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας ταιριάζει η παρεμπόδιση από την Ελλάδα της εκδίκασης των προδοτών του πραξικοπήματος για τα εγκλήματα που διέπραξαν;» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε ότι δεν τον εκπλήσσει η στάση της Ελλάδας, συνδέοντας όσα συμβαίνουν σήμερα με την υπόθεση Οτσαλάν.

«Δεν ήταν στην Ελλάδα, μπήκαν με διακινητή και παραδόθηκαν ομολογώντας το έγκλημά τους. Αυτό κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ ύποπτο» τονίζει ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Δεδομένες αυτή τη στιγμή είναι μονο οι ταυτότητες των δύο ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Φατιχ Αρίκ, Λοχίας Ηλεκτρονικού Πολέμου, και Χαλίντ Τσετίν, Αρχιλοχίας Πεζικού.

Ταυτοποιήθηκαν από την Ιντερπολ και κρατούνται υπό άκρα μυστικότητα σε άγνωστο σημείο μέχρι - κατά πάσα πιθανότητα - να μεταφερθούν στην Αθήνα. 

Το αίτημά τους για άσυλο επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές με την περίπτωσή τους να είναι διαφορετική από αυτή των 8 Τούρκων στρατιωτικών, δεδομένου ότι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν. 

Παράλληλα παραμένει αναπάντητο τόσο το γιατί μπήκαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου, τόσους μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, όσο και το τι έκαναν το διήμερο 15 με 17 Φεβρουαρίου οπότε και μόνοι τους παραδόθηκαν στις αρχές.

Και ενώ οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τα όποια στοιχεία υπάρχουν, οι τουρκικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν ακόμα πραξικοπηματία, τον τελευταίο, που από το καλοκαίρι δεν έχει εντοπιστεί...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top