ΚΟΛΑΦΟΣ το Spiegel! Καταυλισμός ΤΡΟΜΟΥ η Μόρια – Κυριαρχούν η πορνεία και τα ναρκωτικά

Ανατριχίλα προκαλούν οι αφηγήσεις μεταναστών

 Καταυλισμός ΤΡΟΜΟΥ η Μόρια – Πορνεία και ναρκωτικά

Στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια βρέθηκε δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ο οποίος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Οι αφηγήσεις των μεταναστών και των προσφύγων που μένουν εκεί είναι ανατριχιαστικές, ενώ το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει το hot spot «καταυλισμό τρόμου», όπου η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών είναι καθημερινότητα.

«Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν με φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Spiegel και συνεχίζει:

«Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. “Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου” λέει η Αμάνι, “είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας”».

Ένας ακόμα μετανάστης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την σκληρή καθημερινότητα που ζουν στη Μόρια.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel´s κοστίζει δέκα ευρώ. Στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, γυναίκες, κυρίως Αφρικανές πάνω σε μια κουβέρτα εκπορνεύονται για πέντε και δέκα ευρώ», αποκαλύπτει ο Μαχμούτ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top