Σε μία εβδομάδα όπου οι Τούρκοι εφευρίσκουν συνεχώς διάφορα επεισόδια στο Αιγαίο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προκαλέσουν, ένα νέο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το militaire.gr, η Τουρκία έκανε έρευνα και διάσωση δυτικά της Λέσβου, σε διεθνή ύδατα και 42 ναυτικά μίλια από τα παράλιά της!

Η τουρκική ανακοίνωση:

«Tην 22 00:53 Φεβρουαρίου 2017, σκάφος της Ακτοφυλακής (ΔΑΑ) έλαβε σήμα για 1 γκρουπ παράνομων μεταναστών οι επέβαιναν σε λέμβο, αναχώρησε από το ακρωτήριο του Babakale της επαρχίας Çanakkale . Άμεσα το σκάφος της Ακτοφυλακής καθώς και 2 λέμβοι κατέπλευσαν στην περιοχή με σκοπό να σταματήσουν την λέμβο, η οποία συνέχισε να κινείται Δυτικά της Μυτιλήνης παρά τις προειδοποιήσεις. Τα σκάφη μας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την λέμβο 42 ναυτικά μίλα ΝΔ του ακρωτηρίου Babakale, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων.

Σαράντα εννέα (49) παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, 1 από το Αφγανιστάν και 1 από την Ρωσία συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Küçükkuyu, ενώ η λέμβος που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε και ρυμουλκήθηκε από τα σκάφη της Ακτοφυλακής στο λιμάνι του Βabakale».

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει το περιστατικό.

Tags: