Δεν χωρά ανθρώπου νους τις καταγγελίες μιας 12χρονης από το Ηράκλειο, σύμφωνα με τις οποίες έπεσε θύμα ασέλγειας από ορθοπεδικό τεχνικό κατά τη διάρκεια εξέτασης στο γραφείο του.

Όπως αναφέρει το Cretalive, το κοριτσάκι έπρεπε να βάλει νάρθηκα λόγω θωρακικής σκολίωσης. Με βάση το παραπέμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει τον ορθοπεδικό τεχνικό σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο καταγγελλόμενος τοποθέτησε στην ανήλικη δύο «κηδεμόνες» για τη διόρθωση της σκολίωσης, ενώ της συνέστησε να υποβληθεί και σε θεραπεία με… ρεύματα, την οποία χαρακτήρισε την πλέον αποτελεσματική.

Είπε μάλιστα στο παιδί ότι έπρεπε να καθίσει σε μια ορισμένη στάση στην καρέκλα, να βγάλει την μπλούζα και τον στηθόδεσμο, να κατεβάσει λίγο το παντελόνι της και να καλύψει τα μάτια της με κάποιο ύφασμα, ενώ θα έπρεπε να της βάλει στο στόμα ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι για τη ρύθμιση της αναπνοής της.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η μητέρα παρέμεινε στο γραφείο κι εκείνος με το παιδί μπήκαν στο εξεταστήριο για την εξέταση.

Το 12χρονο κορίτσι γδύθηκε λοιπόν από τη μέση και πάνω, κάθισε στην καρέκλα στη στάση που της είπε ο ειδικός, της έδειξε το φουσκωμένο γάντι που θα της έβαζε στο στόμα και της έκλεισε τα μάτια.

Το παιδί όμως καταγγέλλει τώρα ότι αντί για το φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, ο κατηγορούμενος έβαλε στο στόμα το πέος του.

Έντρομο αποκάλυψε τις είχε γίνει αρχικά στην αδελφή του και μετά στη μητέρα του, η οποία δεν πίστευε στα αυτιά της.

Στο βούλευμα μάλιστα γίνεται αναφορά στις νοσοκομειακές πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την νοητική αλλά και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Επισημαίνεται δηλαδή ότι το κορίτσι έχει «άριστη επαφή, επικοινωνία και νοημοσύνη εντός των φυσιολογικών ορίων, σκέψη, αντίληψη, προσοχή και συγκέντρωση χωρίς δυσκολία, συναίσθημα ήπια αγχώδες με καταθλιπτικόμορφα στοιχεία που φαίνεται να σχετίζεται με την προκειμένη υπόθεση».

Επίσης σε άλλο νοσοκομειακό έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανήλικη «στην αναφορά του συμβάντος νιώθει ανασφάλεια, αμηχανία, θυμό, ανησυχία, δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα της».

Ακόμα υπάρχει αναφορά σε κατάθεση γνωστού ορθοπεδικού γιατρού, ο οποίος επισημαίνει ότι κατά την διαδικασία υποβολής ενός ασθενούς σε «ηλεκτροθεραπεία» (την οποία ο ίδιος δεν θεωρεί αποτελεσματική) δεν απαιτείται το κλείσιμο των ματιών, ούτε χρειάζεται αναπνευστική γυμναστική.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός αρνείται τις κατηγορίες και θα εκθέσει τους ισχυρισμούς του ενώπιον του ακροατηρίου σχετικά με όσα κατηγορείται.

«Υποβάλλαμε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του κατηγορούμενου για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών και αναμένουμε την εκδίκαση της υποθέσεως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Στην παρούσα φάση περιορίζομαι να δηλώσω ότι: “Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά”. Το μάτι της Δικαιοσύνης όλα τα βλέπει!», ήταν το σχόλιο της δικηγόρου της οικογένειας της ανήλικης, Μαρίνας Παναγιωτάκη .

Tags: