Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Ποιος θα πάρει τα 103 εκατ. ευρώ;

Στις 7 Μαρτίου η απόφαση του Δικαστηρίου

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Ποιος θα πάρει τα 103 εκατ. ευρώ;

"Μάχη" για τα 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την υπόθεση της Energa -Hellas Power, έδωσαν στο Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων της Αθήνας, οι νομικοί παραστάτες των ΟΤΑ, ΔΕΣΜΗΕ, κ.λπ. και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων της υπόθεσης. 

Μετά τις βαριές καταδίκες για το σκάνδαλο με τις δυο εταιρίες που υπεξαίρεσαν τα έσοδα από το χαράτσι άρχισε η μάχη για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν παγώσει από την έναρξη της έρευνας. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέβαλε την έκδοση της απόφασης για τις 7 Μαρτίου.

Στο δικαστήριο τέθηκαν πολλά νομικά ζητήματα με κυριότερο το που θα αποδωθούν τα δεσμευμενα ποσά. Στο δημόσιο και τους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ; 

Η υπεράσπιση του Αχ. Φλώρου υποστήριξε ότι τα 83 από τα 103 εκατ. πρέπει να αποδωθούν άμεσα στο Δημόσιο και τους Δήμους, καθώς τα ποσά που τους ωφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατασχετα. Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ. 

Οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων υπέβαλλαν σειρά αιτημάτων για άρσεις δεσμευεσεων τραπεζικών λογαριασμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top