Το παιχνίδι των ψυχολογικών επιχειρήσεων συνεχίζουν να παίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ανακαλύπτοντας και κατασκευάζοντας σχεδόν καθημερινά ψεύτικα επεισόδια κοντά στα Ίμια.

Αυτή τη φορά το παιχνίδι του εντυπωσιασμού παίζει μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που φαίνεται στο βίντεο των τουρκικών ΜΜΕ, είτε να μπαίνει σε κολπίσκο των Ιμίων - κολπίσκος που όμως δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο νησάκια, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτά τα εναέρια πλάνα - είτε περνάει σε απόσταση δύο μέτρων από τη μια βραχονησίδα, όπως ισχυρίζονται κάποια τουρκικά Μέσα.

Το ΓΕΕΘΑ και το Λιμενικό Σώμα διαψεύδουν το περιστατικό και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συρραφή τριών διαφορετικών βίντεο.

Επιπλέον φαίνεται από τη μορφολογία του εδάφους ότι δεν πρόκειται για τα Ίμια, καθώς το παρατηρητήριο που εικονίζεται στο βίντεο, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα σε καμία από τις δύο βραχονησίδες, ενώ στο βάθος φαίνεται ξηρά σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Ίμια. Στην πραγματικότητα όμως, η ξηρά απέχει πολύ από τα δύο νησάκια.

Το τουρκικό σκάφος δεν μπορεί να περνάει ούτε ανάμεσα από τα Ίμια, παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα, καθώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να συνεχίσει κάνοντας τον διάπλου των νησίδων. Όμως στο βίντεο φαίνεται να μένει ακίνητο, άγνωστο γιατί...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεσημέρι, στις 13.40 υπήρξε αερομαχία ανάμεσα σε δύο τουρκικά και ισάριθμα ελληνικά F-16 νοτιοδτυτικά της Λέσβου, ενώ στο Αιγαίο πέταξε παράνομα κι ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει τους υπερσύγχρονους ρωσικούς πυραύλους S-400, κάτι που αν συμβεί και σε συνδυασμό με την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, θα ανατρέψει δραματικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο, υπέρ της Τουρκίας...  

Tags: