Γονείς εναντίον δημάρχου και υπουργείου -Μηνύσεις, εισαγγελείς κι ανακοινώσεις στο Ωραιόκαστρο

Μετά τα γεγονότα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα

Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες, Δευτέρα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", όπως σας ενημέρωσε το star.gr.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο αναφέρει ότι «μετά και τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών.

Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, τόνισε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, με στόχο να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. «Θα καλέσουμε εισαγγελέα να παρέμβει. Ο δικηγόρος του δήμου είναι ήδη στα δικαστήρια» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Ντροπιάζουν το Ωραιόκαστρο αυτοί οι άνθρωποι» είπε, εννοώντας ότι η «Πατριωτική Ένωση» είναι μια μικρή ομάδα ατόμων που αντιδρά, ενώ το Ωραιόκαστρο, στο σύνολό του, καταδικάζει τις κινήσεις αυτές.

Tην ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου είπε ότι θα μηνύσει το Υπουργείο για την απόφασή του να λειτουργήσει το σχολείο ως χώρος παρακολούθησης μαθημάτων για προσφυγόπουλα.

 

"Το υπουργείο έλαβε μέτρα"

 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, έλαβε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη επεισοδίων, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν χθες, Δευτέρα, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. 

"Ο υπουργός Παιδείας,κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή, θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι "που δεν μπορούμε να δεχθούμε", τόνισε ο κ. Παντής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM". 

Ο κ. Παντής υποστήριξε ότι από σήμερα, Τρίτη, όλοι θα βρίσκονται τουλάχιστον 100-200 μέτρα μακριά από το σχολείο, το οποίο πρέπει να είναι «χωρίς παρεμβάσεις και τα παιδιά να μπαίνουν σ' αυτό με ένα ψυχολογικό κλίμα ελεύθερο και ένα κλίμα αγάπης και σχέσης φιλικής».

Τέλος, σημείωσε ότι συνολικά 120 σχολεία θα "φιλοξενήσουν" τα παιδιά των προσφύγων κι ότι η διαδικασία για την ένταξή τους προχωρά κανονικά, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top