«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη, καθώς τα καύσιμα για τα απορριμματοφόρα είναι περιορισμένα. Πολλοί κάδοι, λοιπόν, έχουν ξεχειλίσει από σκουπίδια σε ολόκληρη την πόλη!

Στην πρωινή βάρδια, βγήκαν τα 10 από τα συνολικά 19 απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου, που θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, ενώ για τις ανάγκες της ανακύκλωσης, από τα 8 απορριμματοφόρα κινήθηκε μόλις 1!

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ– ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", υποστήριξε ότι "υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης καυσίμων. Το πετρέλαιο που παίρνουμε είναι ελάχιστο και πρέπει να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός για να γίνουν οι πληρωμές και να επιστρέψουν όλα τα οχήματα στους δρόμους".

Στους κάδους σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 300 τόνοι απορριμμάτων καθημερινά. Γι’ αυτό, ο κ. Παππάς ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις ποσότητες των σκουπιδιών, μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. "Οι πολίτες καλούνται, αν είναι δυνατόν, να μην κατεβάζουν στους κάδους στρώματα, καρέκλες και διάφορα άλλα ογκώδη. Να περιοριστεί η ποσότητα των σκουπιδιών, γιατί εάν δεν βρεθεί λύση με το πετρέλαιο τις επόμενες ώρες θα είναι χειρότερα τα πράγματα" υποστήριξε ο αντιδήμαρχος.

Η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε να μπλοκάρει το πρώτο ένταλμα πληρωμής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων. Έτσι, ο προμηθευτής μπορεί να δίνει συγκεκριμένες ποσότητες καυσίμων στον δήμο Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πρόβλημα. Η επίτροπος, μάλιστα, ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το σύστημα εισροών και εκροών καυσίμων και τις υπερκαταναλώσεις που διαπιστώθηκαν σε ορισμένα δημοτικά οχήματα.

Η διοίκηση καταθέτει σήμερα, Τρίτη, τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή του εντάλματος και να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Tags: