Οι τελευταίες μέρες καλοκαιρίας έχουν… φτιάξει τη διάθεση πολλών που κάνουν σχέδια για εξορμήσεις εις τας εξοχάς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι μετεωρολόγοι όμως δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι, καθώς προβλέπουν επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο και βελτίωση την Καθαρά Δευτέρα για να μπορέσουν όλοι να πετάξουν χαρταετό.

Έτσι ενώ μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, το Σάββατο θα έχουμε πρόσκαιρη μεταβολή του σκηνικού, με βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.

Οι μετεωρολόγοι πάντως εκτιμούν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει ότι τα φαινόμενα θα εκτονωθούν την Κυριακή και οι καρναβαλιστές σε όλη τη χώρα θα μπορέσουν να γλεντήσουν και να γιορτάσουν την Αποκριά.

Την Καθαρά Δευτέρα τέλος φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες και ανέμους που θα ευνοήσουν το πέταγμα του αετού. 

Tags: