Νέα ένταση «βλέπουν» οι Τούρκοι στα Ίμια-Τρεις ώρες κυνηγητού ελληνοτουρκικών πολεμικών σκαφών (VIDEO)

Tα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ασύρματοι πήραν φωτιά /Πρώτη ανάρτηση: 9-02-2017 18:18

Στα όρια της γραφικότητας έχουν φτάσει πλέον οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν σταματούν να «βλέπουν» επεισόδια στο Αιγαίο.

Στο κλίμα λοιπόν των τελευταίων εβδομάδων με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναμεταδίδουν σύσσωμα στιγμές… «έντασης» στο Αιγαίο οι οποίες πάντα διαψεύδονται από την ελληνική πλευρά, σήμερα τα γειτονικά ΜΜΕ γράφουν… μια από τα ίδια.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως την Κυριακή υπήρξε νέα ένταση, διάρκειας τριών ωρών.

Μάλιστα μεταδίδουν πως εδώ και 22 ημέρες η ένταση δεν λέει να κοπάσει, αλλά σήμερα πήραν «φωτιά» οι ασύρματοι, αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα.

Οπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ η ένταση ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.



Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Άγκυρα μέσω των ΜΜΕ της, αναφέρει πως τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις. Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, επί τρεις ώρες, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ και υποστηρίζουνότι κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».

Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.

Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top